Почетна иога пракса

Снага ОМ мантре

Пјевајте мантру ОМ 108 пута - и испуните нову снагу и енергију!

ОМ (АУМ) је можда најпознатија мантра. Сматра се универзалним и често се тумачи као симбол божанског тројства: Брахма. Вишну, Шива. Звук АУМ-а је свет у хиндуизму. Поред персонификације ведског тројства, овај звук се сматра највишом мантром, која симболизује највишу стварност и Универзум као такав.

Традиционално, учитељи јоге почињу часове пјевањем ОМ мантре. Када сам посетио мој први час јоге, поглед на људе који су нам се склапали у рукама и пјевали несхватљиве звуке није изазивао ништа осим смијеха у мени. Мислим да нисам једини коме певање мантри оставља такав утисак када смо се први пут срели. Временом сам постао све више уроњен у свет јоге, и пјевање мантри престало је да изгледа тако смешно. Схватио сам значење и дубину ове праксе. Да видимо какве користи нам доноси пракса ОМ мантре.

Прво, пракса мантри је несумњиво користи нашем физичком телу. Током певања мантре Ом, вибрације се јављају у пределу грудног коша, што узрокује вибрирање плућних мембрана и промовише бољу размену гаса. Мишићи респираторног система су ојачани. Такође због вибрација само-масажни органису захваћени најдубљим ткивом и нервне ћелијеповећава циркулацију крви. Стимулисане ендокрине жлезде: хипофиза, тимус, штитњача, надбубрежне жлезде, сполне жлезде.

Певање Аум је сјајно умирујући ефекат. Тело се постепено опушта, а тиме се и нервни систем смирује. Постепено се враћа духовна равнотежа. Када доживите депресију, певајте ОМ мантре стотину и осам пута, а ви ћете бити испуњени новом снагом и енергијом.

Ритмичке изговоре ове мантре чине ум мирнијим и концентрисаним. Помозите да будете пажљивији током дана. Практицирајући ом мантру пре спавања, приметићете како помаже да се ослободите световних мисли и подесите да спавате.

У погледу енергије, звук ОМ-а има ефекат чишћења. Изговарањем АУМ мантре, не само да вибрирамо наше физичко тело, већ и енергетско тело. Чакре и канали кроз које се уклањају енергетски токови, блокирају се и блокирају. Помаже подизању свести на виши ниво. Редовно пјевање мантре ОМ (АУМ) помаже да се отклоне све препреке духовном расту.

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...