Почетна иога пракса

Редослед вежби за јаку ауру

Крииа побољшава ваше електромагнетно поље из традиције Кундалини Иоге.

Аура је снага вашег присуства, ваше енергетско поље. Знак добре ауре је снажан имунитет, исправно држање, самопоуздање и способност организовања сложених пројеката.

Ова секвенца Крииа из традиције Кундалини Иоге ће вас енергизирати и дати вам осјећај снажне заштите и великих могућности. Али за испољавање ефекта важно је строго се придржавати секвенце. И још боље - радите то стално, 40 дана.

1. Ади Мантра

Започните праксу отварањем простора: за ово, сједите леђима усправно у једноставном положају, преклопите руке у Намасте. Затворите очи, концентришите се на тачку трећег ока. Удахните дубоко, и као што уздисати, пјевајте мантру "Онг Намо, Гуру Дев Намо" ("Обожавам божанску мудрост у себи") 3 пута.

2. Суфијска ротација

Седите у једноставну позу, поставите дланове на колена и ротирајте кичму у круг, почевши са покретом од саме базе кичменог стуба. У овом случају није потребно напрезати рамена. Поновите 26 пута (или више ако се осјећате угодно), а затим промијените смјер ротације.

3. Мачка-крава

Устани на све четири. Уверите се да су вам колена непосредно испод карлице, а рамена изнад ваших дланова. Док удишете, отворите своје срце према небу, усмјерите браду према стропу, проширите груди и повлачите је горе и доле.

Док издахнете, окрените леђа, као мачка, савијте браду до груди, а кост - до пупка. Поновите овај пакет за 1-3 минута.

4. Отварање прса

Док удишете, повуците десну руку према плафону и усмерите поглед према небу. На издисају, вратите руку на тепих. Поновите 1 минут, гледајући како се ваше срце постепено отвара. Затим слиједите другу руку.

5. Пуњење ауре

Савијте прсте тако да њихови врхови додирују врх длана, најближи доњем реду фаланга. Савијте палац даље од длана, испружите руке према горе у облику В, пазите да су вам руке потпуно равне. Останите у овом положају, покрените дах ватре (брзи издах кроз нос).

Наставите три минута. Када завршите, дубоко удахните, протежући руке изнад главе како бисте омогућили повезивање подметача за палац. Задржите дах, стисните корен.

6. Три ока

Савијте лактове и померајте их у страну на нивоу рамена. Раширите прсте и доведите их у висину очију. Сада пошаљите лактове натраг, а длан даље у страну, далеко од лица.

Наставите да изводите ове ритмичке покрете наизменично. Нека вам подлактице стално буду паралелне са подом. Наставите још 3 минута.

7. Арцхерова поза

Станите са раширеним ногама, прсти гледају напред. Савијте лево колено тако да буде изнад ваших ножних прстију. Подигните леву руку равно испред себе и ставите је у песницу.

Усредсредите свој поглед на место испред себе, концентришите се на оно што желите да постигнете у свом животу. Из ове позиције, исправите лево колено, а затим га поново савијте, понављајући овај покрет 2 минута. Промените ноге.

8. Кобра Посе

Лезите на стомак, ноге равне, ноге се додирују. Ставите дланове испод рамена, савијте леђа од врата до подножја тртице (на почетку кичменог стуба) док потпуно не изравнате руке. Држите ову позу неколико секунди.

9. Поставите троугао

Од Кобре, пошаљите крстионицу назад и идите до пса са спуштеном цевчицом (у Кундалини јоги, ова поза се назива позиција троугла). Зауставите се на неколико секунди, а затим се вратите у Цобра.

Следећих пет минута, крећите се између позиције Кобре и позиције Троугао, остајући у свакој од њих не више од две секунде.

10. Медитација

Седите на под, прекрижених ногу и испружене кичме. Почните тихо понављати сљедећу мантру: Вахе Гуру, Вахе Гуру, Вахе Гуру, Вахе Гио. Ова мантра значи: Од таме до свјетла. Од несвесности до свести. Из страха од љубави.

Поновите 14 минута. Ова медитација велича светлост у пољу ваше ауре и усмерава енергију из соларног плексуса на поље око вас.

11. Дубоко опуштање

Лезите на леђа и дозволите свом телу да се потпуно стопи са земљом. Испружите руке дуж тела, длановима према горе, да примите светлост и примите исцељујућу енергију.

Успорите дах и замислите да сте окружени златном светлошћу. Осетите моћ универзалне љубави да прожме вашу ауру и очисти је од негативних аспеката.

Закључак

Доживите ефекат интеграције тела, даха, душе и ауре. Поновите мантру Сат нас три пута. “Сат” значи “истина”, а “Нас” је име. Тако потврђујете своју индивидуалност и истину, која је утјеловљена у свијету у вашем бићу.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/рива_г_/

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...