Почетна иога пракса

Савасана у купки: опуштање и поновно подизање

Експерименти са морском соли, есенцијалним уљима и биљним укусом дају нове сензације и помажу вам да постигнете невероватне резултате.

Умјесто уобичајене душе "у бијегу" допустите себи да се окупате? Луксуз и само. Данас, извршење овог ритуала значи да смо успели да застанемо неко време и посветимо мало времена да се бринемо о себи. Уосталом, купање је један од најповољнијих начина опоравка.

Пресент пассиве

Терапијски ефекат купке је у великој мјери посљедица чињенице да се, узимајући га, потпуно уронимо у воду - као да се враћамо у окружење у којем смо били прије рођења, што је мирно и заштићено од вањских иританса.

У древним филозофским системима Истока може се наћи и потврда интуитивне жеље за водом у тренуцима емоционалне рањивости. Елемент воде је манифестација иин енергије, а нашим брзим темпом живота јасно смо преоптерећени ианг енергијом. Можда је зато важно да вратимо природну равнотежу. Идемо на туш у вечерњим сатима да оперемо буку, тражимо хармонију. Вода гаси претјерану активност, враћајући осјећај мира. Постоје чак и медитације у купатилу - ту смо ми сами са собом.

Правила игре

Мора се имати на уму да купка није хигијенски поступак, па се морате претходно туширати и не користити детерџенте. Активности пилинга такође треба да се ураде унапред како би се олакшало продирање исцељења кроз кожу.

Опуштање ће бити дубље ако размислите о свим суптилностима: пригушите светла и запалите свеће, укључите умирујућу музику. Осигурајте се на посебан ваљак или припремите замотани ручник како бисте врату добили удобан положај. Да бисте појачали ефекат, можете користити арома лампу са етеричним уљем лаванде или једноставно додати неколико капи уља у воду.

Након пажљиве припреме, можете се напунити у воду, заузети удобан положај, затворити очи и започети сесију опуштања. Лежећи у топлој води, покушајте да учините Схавасану.

Замислите како се читаво тело постепено опушта, од врхова прстију и руку до мишића кукова, трбуха, леђа, груди и лица. Наше дисање се смањује, постаје дубље и мало "тутњава" - нешто попут морских валова који се котрљају на обали ... Ова медитација ће вам омогућити да брзо повратите снагу. Излазећи из купке, важно је да не прскамо енергију. Пре оматања и одласка у кревет, нанесите храњиву крему или уље на кожу.

Фото: ханнахрхеауме / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...