Почетна иога пракса

Суриа Крииа: Постаните извор свјетлости и топлине

Pin
Send
Share
Send
Send


Редослед Кундалини јоге за буђење унутрашње енергије и јасноће ума.

У коментарима на ову крију се каже да даје соларну енергију, с којом нисте хладни, ви сте енергични, изражајни, усмерени ка споља и пуни ентузијазма. То је енергија прочишћавања. Помаже у одржавању нормалне тежине, побољшава пробаву и даје јасноћу ума, чини је аналитичком и оријентисаном на акцију.

  1. Седите у једноставну позу са равним леђима. Десна рука је на колену код Гјан Мудре (палац и кажипрст су повезани), палац леве руке затвара леву ноздрву, друге су равне и окренуте према горе. Почните полако, дубоко и снажно удишите кроз десну ноздрву. 3-5 мин
  2. Сједните на кољена и пете, испружите руке изнад главе, руке заједно. Учините Сат Крииу 3 минуте: док вучете пупак, реците “Сат” док удишете, док ослобађате трбух, као што издахнете, реците “За нас”. Динамички радни стомак, наставите два минута. Након овог времена задржите дах и након удисања урадите мула бандха (роот ​​лоцк).
  3. Седите у једноставној пози, руку за ноге. Код удисања савијте кичму напријед, уз издисај, савијте се. Глава остаје што мирнија. Направи 108 отклона. Док удишете, ментално вибрирајте мантру "Сат", док издишете "Нас". На крају вежбе, изведите лагани Мулабандху и задржите дах док удишете (назад равно). Издисати и опустити се.
  4. Извести жаба крииу 26 пута. Чучните доле заједно. Стави руке испред себе, наслони се прстима. Гледајте право напред. Када удишете, подигните своју карлицу, спустите главу. Држите пете заједно, оне би требале бити лабаве. На издисају, вратите се на почетну позицију, гледајући право напред.
  5. Седите на колена и пете, ставите дланове на бокове. Исправите кичму и дубоким дахом окрените главу улево, ментално вибрирајући "Сат", пуним издисањем, окрените главу улево, ментално вибрирајући мантру "Наам". 3 минута.
  6. Седи у једноставној пози. Ухватите рамена, тако да се палчеви налазе на задњој страни, а сви остали су на предњој страни тела. Подлактица паралелна са подом. Дахом, ослоните се на лево, уз дах, десно. Наставите да се крећете као клатно 3 минута. Коначно, у централном положају, удишите, издахните и опустите се.
  7. Медитација Седите у медитативном ставу са равним леђима, фокусирајте се на тачку између обрва. Повуците пупак и изведите Мулабандху. На удаху, слушајте интерни “Сат” звук на издисају - “Наам”. Наставите најмање 6 минута.
Фото: сусиеванессаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send