Почетна иога пракса

Тадасана: асана да преживи у временима промена

Вежба која помаже да се повежете са кореном Муладхара Цхакра.

Муладхара чакра је енергетска веза са нашим домом - Земљом. То је оно што повезује наш дух са планетом и омогућава нам да будемо утемељени у садашњем тренутку. Када Муладхара функционише исправно, осећамо се усредсређени и утемељени - и као резултат тога, преплављени смо неограниченом енергијом.

Ако се осећате искорењеним због промена - можда се крећете, одлазите на нови посао или путујете пуно - време је да обновите своју енергију и повежете се са умирујућом магнетном силом Земље.

Тадасана, позиција планине

Извршите овај став са свесношћу, шаљући сву своју енергију кроз ноге, у сам центар Земље. Концентришите се на везу између базе и Земље испод вас и почните дубоко дисати.

Замислите да сваки циклус дисања заснива вашу енергију све више и више, да иде дубље и дубље у Земљу. Останите у том положају, настављајући да обављате ову медитативну праксу дисања док се не осјећате мирно и потпуно уземљено.

Извршење

Нога заједно или на ширини карлице. Осетите контакт свих четири ивице стопала са Земљом. Дланови су окренути према напријед, рамена и чело су опуштени, кичма је растегнута

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...