Почетна иога пракса

Сколиоза: 5 асана за вежбање

Pin
Send
Share
Send
Send


Позе које ће смањити закривљеност кичме.

Јога ће помоћи при поравнавању кичме и олакшати бол. Вежбајте ових 5 асана да истегнете кичму, ојачате мишиће и ослободите их напетости.

Марјариасана-Битиласана

Устани на све четири. Зглобови испод зглобова рамена, колена испод кука. Погледај под. Удахните, савијте се уназад. Отвори груди, брада се протеже напред. Лопатице, повуците рамена од ушију. Ово је Битиласана.

На издисају, иза леђа. Користите главу да дођете до пода, али не гурајте браду до груди. Гурните руке са пода да се протежу више према горе. Ово је Марјариасана. Док удишете, уђите у Битиласану, издахните у Марјариасану.

Схасханкасана

Седи на петама. Прсти се додирују. Размакните колена до ширине карлице. Док издишете, полако се спустите на ноге. Повуци руке испред себе. Дишите полако. Осетите да напетост у мишићима леђа нестаје. Да бисте смањили напетост, вежбајте и Баласану.

Уттхита Триконасана

Стани право, ноге раширене. Раздвојене руке. Окрените десну ногу 90º, окрените леву ногу према унутра за 15º. Поделите тежину равномерно између стопала. На издисају, наслони се десно, стави длан на под или на ногу.

Левом руком посегните за плафон. Погледај длан. Тело у истој равни. Ако вам врат боли или изгубите равнотежу, гледајте напред. Растегните руке и врх како бисте истегнули кичму.

Васисхтхасана

Стојећи у Адхо Мукха Сцхванасани, пренесите тежину на руке и спустите тело да уђете у Планцкову позу. Ноге заједно. Пренесите тежину на десну руку и ногу. Одвалите леву руку од пода, окрените тело лево, ставите десну ногу споља. Тело у истој равни.

Одгурните десну руку, повуците карлицу нагоре тако да не буде савијања у кичми. Погледајте длан горње руке. Повуците иза круне и стопала да бисте поравнали кичму. Осетите јаке мишиће леђа.

Вирабхадрасана И

Стојећи у Тадасану, док издишете, направите широк корак назад левом ногом. Руке подижу дланове према унутра. Окрените десну ногу 90º. Колено је изнад глежња. Окрените леву ногу унутра на 45º. Окрените случај десно.

Окрените репну кост и изједначите карлицу. Да бисте то урадили, леви бок мало напредује. Гурните са обе ноге са пода. Повуците иза круне и руке горе како бисте истегнули кичму. Рамена се опусте и спусте доле.

Да бисте ублажили бол и смањили асиметрију сколиозе, додајте још асана у праксу да истегнете и ојачате мишиће леђа. Да би се постигли видљиви и дугорочни резултати, потребна је редовна пракса. Заједно са снагом асане се опуштају. Опуштање и истезање су једнако важни као и јачање.

Фото: киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send