Почетна иога пракса

Повер Иога: стилске карактеристике и кратки сет

Pin
Send
Share
Send
Send


О томе ко одговара стилу и шта треба да практикује да би га разумели.

Стил се заснива на истој филозофији као Хатха Иога, Асхтанга Иога, итд. Приликом креирања Берил стила, Бендер Бирцх је основао Асхтанга Иогу. Међутим, у Повер Иоги, сва пажња је усмерена само на развој физичке снаге и флексибилности.

Повер иога укључује кратке комплексе, поједностављено одвајање асана. Због недостатка фиксне секвенце асана, свака лекција се може конструисати другачије и бити различита од претходне. Занимање се састоји од неколико блокова: снага се измјењује са блоковима за опуштање и истезање мишића.

Упркос интензивном оптерећењу, прелази из једне асане у другу се одвијају глатко и синхронизовано са дисањем. Класа јоге је погодна за оне који желе да затегну тело, изгубе теже килограме, интензивно раде мишиће или одржавају постојећи облик.

Вежбајте овај кратки комплекс да бисте разумели специфичност стила и његов утицај на ваше тело.

Сампатасана

У лежећем положају, мало подигните тело, поставите лактове испод рамених зглобова. Подлактица паралелна, прсти раширени. Прсти леже на поду.

Снажно гурање с пода рукама и ногама, подигните своје тијело. Повуците трбух, затегните репну кост. Леђа су равна. Погледај руке. Останите у Сампаттасани 1 минут, ако је могуће - дуже.

Сисумарасана

Док сте у претходном положају, направите неколико малих корака према лактовима. Ставите пете на под. Ако постоји јака напетост - савијте колена или подерајте пете са пода.

Одгурните подлактице како бисте више укључили мишиће леђа. Усмјерите поглед на ноге како бисте држали леђа. Повуци круну и пете. Останите у позицији од 5 даха.

Уткатасана

Стојте равно, ставите ноге на ширину карлице. Стопала су паралелна. Док уздиш, савиј колена и подигни руке. Колена не би требало да прелазе граничну линију, а леђа треба да остану равна. Окрените кост.

Останите у асани 1 минут или дуже. Немојте се превише напрезати. Ако желите комплицирати позу - одвојите пете од пода и балансирајте на прстима. Не окрећите се напријед и не заокружите леђа.

Банарасана

Из стојећег положаја, лево стопало ставите широко корак уназад. Ставите га на прсте и држите га равно. Савијте предњу ногу на колену под правим углом. Стргните тело усправно, стегните трбух, окрените репну кост.

Повуците леву пету да бисте створили додатну напетост у нози. Са сваким издисањем, спустите карлицу ниже, али наставите да посежете за рукама. Изведите 5-10 циклуса дисања. Поновите на другој страни.

Уката Конасана

Шири ноге широке. Ноге се растварају под углом од 45º. Док издахнете, савијте ноге. Држите леђа и усправно. Држите раван угао у крилу.

Не окрећите кољена према унутра. Они би требали бити усмјерени у истом смјеру као и стопало. Останите једну минуту или дуже ако је могуће.

Маласана

Ставите ноге на растојање веће од ширине рамена. Стопа испада. Уз издисање, савијте колена и спуштајте карлицу. Колена и стопала гледају у истом правцу. Руке намасте на груди. Не окрећите леђа. Досегните кост и круну. Држите положај 5-10 циклуса дисања.

Бакасана

Чучну, стави дланове на под у ширини рамена. Држите их чврсто на поду и ставите тежину на руке. Проширите колена и храните тело напред. Савијте руке, подигните карлицу, држећи тежину тела на длановима.

Док издишете, полако нагните своје тело напред и покушајте да подигнете прсте са пода. Задржите равнотежу. Ако је немогуће одвојити обе ноге од пода, покушајте једну по једну. Останите у асани 7 циклуса дисања. Излазећи из асане, притисните потиљак на под како би компензирали оптерећење.

Фото: бохемиан_хеарт / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send