Почетна иога пракса

Исправан састанак дана: Суриа Намаскар

Pin
Send
Share
Send
Send


Петнаест минута динамичног испуњења Поздрава Сунцу наплатит ће вам сто посто!

Суриа Намаскар, или Поздрав Сунцу, је права "секција камелеона". Он ће се “прилагодити” било којој држави и расположењу, а најважније је да буде у стању да изабере прави темпо. Ово је врста универзалног алата за јогу. Ако желите да се брзо загрејете, идите од једне асане на другу без одлагања, на сваком удисају и уздишите. У овом случају, овладавајући серијом, изведите га 5-6 пута, доследно доводећи број приступа на 12 или више. Исти комплекс се може изводити полако и замишљено, задржавајући се у свакој асани на неколико секунди и фокусирајући се на било коју тачку у телу (на пример, на подручју срца или обрва). Покушајте да не изгубите концентрацију током читаве сесије, а пракса ће се претворити у неку врсту медитације у покрету. Постоји много варијација Суриа Намаскар секвенце, али свака верзија Поздрава Сунцу, без обзира на брзину којом се изводи, може бити пуноправна вежба или загревање за дугу лекцију.

Заврши своју праксу

Станд ин Тадасана (позиција планине) и придружите се длановима у Ањали мудри (знак добродошлице). Неколико минута фокусирајте сву своју пажњу на подручје срца. Осети светлост и топлоту коју зрачи као сунце. То је Светлост свести, без које ништа не би могло да постоји, као што би физички свет био незамислив без његове најсјајније звезде. Посветите своју праксу овом Светлу. Ако, након Суриа Намаскара, наставите са вежбањем, изведите комплекс полако и замишљено, постепено загревајући мишиће. Ако планирате ограничити ваш поздрав на Сунце, изведите позу на 2-5 минута као загријавање прије серије. Пси Њушка.

Завршите лекцију, будите сигурни да се опустите у Схавасани (Мртвачева позиција): посветите јој најмање 20-25% укупног времена.

  1. Тадасана (држање планине). Устаните усправно, постављајући ноге тако да су спољне ивице паралелне једна према другој: палчеви се додирују, пете су мало раздвојене. Лагано истегните руке дуж страница, дланова окренутих према напријед. Опусти рамена.
  2. Урдхва Хастасана (испружене руке). Док удишете, подигните руке равно и спојите дланове. Окрени главу и погледај палчеве. Ако имате чврсти рамени појас, раширите дланове и гледајте равно напријед.
  3. Уттанасана (Тилт Форвард фром Стандинг). Док издишете, нагните се напред и спустите дланове на под. Ако осећате притисак у доњем делу леђа, савијте колена. Ставите дланове на цигле, ако рукама не дођете до пода. Опустите врат: Замислите да је глава продужетак ваше кичме, пустите је да иде на под под својом гравитацијом.
  4. Ардха Уттанасана (Средњи нагиб напред из стојећег положаја). Приликом удисања, притисните врхове прстију на под, исправите руке у лактовима и подигните тијело. Повуците кичму по целој дужини и продужите предњу површину тела.
  5. Цхатуранга Дандасана. Док издахнете, савијте кољена, притисните дланове према поду и скочите на Цхатуранга Дандасана. Држите тело паралелно са подом. Померите рамена са пода и назад из главе. Подигните кукове до плафона, усмјерите кост до пете. Да се ​​слабина не савија, уклоните доња ребра са пода. Погледај доле или испред себе. Ако нисте у стању да држите позу, спустите колена на под - временом ћете постати јачи и моћи ћете да изведете пуну верзију асане.
  6. Урдхва Мукха Схванасана. Док удишете, исправите руке и уђите у Урдхва Мукха Схванасана, подижући груди. Притиснути стопала на под. Интензивно извуците ноге. Усмерите репну кост према петама и гурните предњу површину бутина према плафону. Макни рамена од главе. Погледајте право напред или мало више.

  7. Адхо Мукха Схванасана. Док издишете, уђите у представу Пси. Проширите дланове и табане. Гурните руке с пода и однесите предњу површину кукова натраг до зида иза вас. Замислите тело - ово је гумена трака причвршћена за ваше руке и ноге које желите да се растегнете. Држите позу за пет циклуса дисања.
  8. Ардха Уттанасана. Док удишете, скочите на Ардха Уттанасана. Продужите кичму, покушавајући се савити у торакалном подручју.
  9. Уттанасана. На издисају, спустите се у Уттанасану. Потпуно опустите леђа, повуците чашицу, подигните исхијалне кости до плафона.
  10. Хастасана. Дахом подигните руке до Урдхва Хастасана, протежу се од стопала до врхова прстију. На издисају, вратите се у Тадасану. Проматрајте дах и сензације у тијелу.
Фото: Архив

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send