Почетна иога пракса

Виниаса 30 минута да се напуни енергијом

Чак и током лета осећате слом, предлажемо да извлачите енергију из ове виниасе.

Чак и током лета осећате слом, предлажемо да извлачите енергију из ове виниасе. Само 30 минута тренинга пружиће вам пуну живост до краја дана.

  1. Виниаса 1: јачамо мишиће леђа, свесно контролишемо покрете, мењамо темпо, али не губимо замах. Почните са псећом сноутом доле. Формирајте прву равну линију од врха прстију до задњице, а другу од задњице до пете. Ако вам је леђа заобљена, лагано савијте колена. Удахните, подигните десну ногу нагоре, а карлица је затворена. На издисају, као у успореном покрету, контролишући амплитуду покрета, савијте десну ногу на колену, увуците се у шипку, уперите колено у чело. Нови дах, баш као што се полако враћа у пса, њушка на три ноге, протеже ногу горе и доле на издаху. Изведите 3 сета на свакој нози.
  2. Виниаса 2: добро раде са мишићима на задњем делу бутине и побољшавају циркулацију крви. Држите ноге широке, ножни прсти су благо увијени, а пете шире. Ставите руке на доњи део леђа, лопатице и лактове једна према другој. Удисати, гурнути карлицу напред, погледати горе, савити се. Издахните, ниже у нагиб, руке у линији са стопалима, савијене лактове. Удахните, подигните груди, проверите да ли сте изгубили вучу кичме. Са новим издисањем повуците отирач према себи, усмјерите врх главе на под. Поновите 5 пута.
  3. Виниаса 3: ми чинимо кичму флексибилном и растезамо мишиће грудног коша. Леђа су паралелна с подом, гурају стражњицу натраг и вуку круну према напријед. Доњи део тела је фиксиран. Десном руком у средини, гурајући се, испружите леву руку горе - испоставило се да је права линија из руке у руку. Издигните леву руку. Удахни - лева рука широко замахује, издахни - руку на тепих. Извршите 5 удараца са сваком руком.

За опоравак и смањење стреса: Бити у псу лицем према доле донекле повећава тежину тела у левом длану. Палац и кажипрст су притиснути на под, средњи гледа напред. Док издишете, протегните десну длан на лијеву пету и зграбите глежањ или потколеницу. Усмерите поглед од испод рамена према горе.

Останите у пози за 3 циклуса дисања, вратите се у пса и пратите приступ са друге стране.

Фото: алексиц_твинс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...