Медитација

4 технике активне медитације

Pin
Send
Share
Send
Send


Нудимо 4 медитативне технике, дужину од сат времена, од којих свака има посебна својства.

У последњем чланку, погледали смо 7 основних правила свесне медитације. Али шта ако желите ићи дубље? Нудимо 4 медитативне технике, дугачке по сату, од којих свака има посебна својства.

Кундалини медитација

Кундалини медитација се састоји од четири фазе, од којих свака траје 15 минута. На интернету, можете преузети посебну музику за ову медитацију. Најбоље вријеме за то је послије ручка, од 13 до 16 сати. У овом тренутку осјећамо слом, а Кундалини медитација, између осталог, помаже да се уздрма.

Прва фаза се тресе. Важно је обратити пажњу на обављање трешње тако да се не претвори у само физичку вежбу. Тело би требало да подрхтава само од себе, без посебне форме. Понекад само морате да сачекате, док представљате енергију која се уздиже из земље и иде уз ноге; након тога, тело постепено почиње да се љуља и дрхти. Опустите се и пустите да ваше тело дрхти, док осећате енергију која се диже од ваших стопала према горе. Како је рекао Осхо, постаните дрхтај, потпуно се предајте овом процесу, али га не намерно назовите, иначе неће продријети дубоко у њега. Најбоље је да су очи затворене.

Разумећете када се заврши прва фаза, јер ће се музика променити. Друга фаза је плес. Без обзира како, само се крећите онако како тело жели. Очи су такође затворене.

У трећој фази музика се такође мења и наредних 15 минута смо у миру. Можеш да седиш или да стојиш. Само будите посматрачи онога што се догађа унутар и изван вас.

Четврта фаза - идемо на под са затвореним очима и тихо лежимо. Ништа не треба, само буди.

Надабрам медитација

Ако сте љубитељ медитације ујутро, стара тибетанска техника Надабрама ће вам савршено одговарати. Може се извести у било које доба дана, али јутро је најбоље време за то. Ова "техника зујања" је посебно важна за обављање на празан стомак, иначе може имати тенденцију спавања. Обично медитација траје један сат и састоји се од три фазе. Можете припремити музику са звучним здјелама. У принципу, свака мирна музика може ићи као позадина.

У Надабрам-медитацији постоје три фазе. Прва фаза траје 30 минута. Седите у опуштеној пози; ако постоји столица за медитацију која подржава вашу кичму, веома добро. Можете седети на столици са равним леђима, тако да вас не омета неугодност током медитације. Леђа би требала бити равна. Затворите очи, затворите усне. Сада почињемо да гласно звучимо довољно да други чују. Приметићете како почиње да вибрира читаво ваше тело. Можете замислити да сте празна посуда испуњена вибрацијама овог зујања. Ништа не можете замислити, то је опционално. Важно је зујати, зујати како бисте сами добро чули тај звук, а не размишљати о реакцији сусједа, рођака и других. Упозори их унапред. На крају, овај звук није груб или неугодан да би некога ометао. Доћи ће тренутак када ће се бузз наставити као сам по себи. У овом тренутку постајете само слушалац. Није потребно посебно дисање, можете променити тон звука или, ако желите, померити своје тело глатко и полако. Из личног искуства знам да покрет понекад помаже да се звук продуби.

Друга фаза траје 15 минута и подељена је на два дела (по 7,5 минута). ПРВИ: подигните руке длановима према пупку. Обје руке су усмјерене од пупка кружним покретима напријед, а затим се разилазе, формирајући два велика круга. Изгледа да се међусобно одражавају на левој и десној страни. Покрет мора бити веома, веома спор; понекад ће вам се чинити да се руке уопште не мичу. Осетите како одајете акумулирану енергију Универзума. У подручју абдомена може бити топло.

ТАКО: После седам и по минута (музика ће се променити, а ви ћете знати када почети) окрените руке, са длановима надоле, и почните да се крећете у супротном смеру, то јест, сада ће вам се руке приближити на пупку и разилазити према споља на странама тела. Осетите како апсорбујете енергију. Као иу првој фази, покрети треба да буду веома спори и глатки.

Трећа фаза траје 15 минута. Можемо или да наставимо да седимо док седимо, или да легнемо и лежимо тихо и мирно.

Цирцлинг Медитатион

Ако сте сањали да доживите дервишки плес, медитација која кружи је најбоља за ово. Суфи музику можете припремити на почетку медитације, која ће се састојати од два измјенична блока од 45 и 15 минута.

Оно што је вредно памћења пре него што се ради: препоручује се да се не једе ништа и да се не пије најмање 2 сата пре медитације, јер то може изазвати мучнину. Буди босоноги, у раскошној одећи (дуга хаљина која се развија).

У овој медитацији постоје две фазе. Прва фаза траје 45 минута. Ово је време да се ротира супротно од казаљке на сату са отвореним, дефокусираним очима. Десни длан је окренут према горе (прима енергију из свемира), лево је одбијено (даје енергију земљи). Глава може бити лагано нагнута удесно и доле. Почните полако да се окрећете брзином која вам одговара. Ако је у првом тренингу супротно од казаљке на сату, померите се у смеру казаљке на сату. На крају 45 минута, успорите, прекрижите руке на грудима и поклоните главу у знак захвалности. Ако се током медитације осетите мучнина, одмах пређите на другу фазу. С временом и праксом, она ће нестати.

Друга фаза траје 15 минута. Затворите очи и лежите на поду (тепих). Допустите вишку енергије да побегне у земљу кроз пупак, хара. Будите мирни и само гледајте.

Фото: салаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send