Почетна иога пракса

Поравнање и сигурност на тепиху са Маријом Шараповом

Pin
Send
Share
Send
Send


12. септембар 2017. 4352 0

Сваки практикант јоге нажалост има непријатне тренутке, од уганућа и завршетка са повредама. Ситуације су другачије, али све се своди на два главна разлога: неправилно поравнање на тепиху и време проведено у асани. Постоји неколико начина за решавање овог проблема, али у овом чланку ћемо погледати нови начин.

Марија Шарапова је почела да практикује јогу од 2006. године, а од 2007. почела је да предаје. Већ неколико година (2009 - 2014) организовала је читав циклус догађаја посвећених примењеној анатомији, људској физиологији и психологији у контексту практиковања јоге заједно са практикантом кинезитерапеута, рехабилитолога и специјалисте у области обнове моторних активности А.К. Долгусхин. Као талентовани учитељ и професионалац у свом раду, Мариа има сопствени алгоритам за постизање успеха у пракси и реализацију потенцијала својственог особи.

Дајући свом раду "математичку" прецизност са јасним објашњењима и пратећи природну логику развоја телесних способности, Маша исправно и безбедно води своје ученике на путу од једноставног до сложеног, тако да је свако способан за више.

Тачност у асани није осмишљена само да би ускладила тело, већ и за правилно функционисање особе. Ако је тело прецизно поравнато, онда је дисање поравнато са истом прецизношћу, ако је дисање избалансирано, ум, емоције и осећаји су уравнотежени. Морамо разумети ову везу и како она реагује и утиче на наше тело, каже Масха.

№1. Тачност и поравнање


(Уттхита Парсхваконасана ИИ - колено под углом од 90 степени, а ноге ширине 120-135 цм и висине 170-185 цм и 110 цм-120 цм и висине 160-170 цм.)

Многи практиканти раде јогу, заузимајући погрешну позицију у асанама, ширећи ноге прешироко, кољенима више него што је потребно. Неправилан положај, по правилу, изазива нелагодност, бол, али може довести и до физичких повреда услед прекомерног истезања лигамената и зглобова.

Да би се исправно и сигурно изједначили у једној или другој асани, потребни су вам бројни сати вежбања са искусним учитељем или употребом реквизита: тепих са специјалним ознакама, блоковима, итд., Који ће вам омогућити да од почетка практично вежбате.

Није сватко има времена и прилике да одради много сати туне-уп с наставником, али сватко може приуштити тепих с маркуп и друге реквизите. Рецептори се користе за усмеравање свести на део тела, за проверу поравнања тела, за активирање ногу.


(Вирабхадрасана И - користећи средишњу линију за комбиновање унутрашње ивице десне ноге и унутрашње ивице леве пете, колено под углом од 90 степени, а ноге широке 120-135 цм и висине 170-185 цм, и 110 цм-120 цм са висином 160-170 цм.)

Најбоље подне простирке данас су подне простирке Лепомате. Ове струњаче помажу у изградњи асана са прецизношћу, као у Ииенгар-овој књизи. У Парсхваттанасани иу пози троугла, обележавање ће помоћи да изравнате ноге под углом од 45 степени и поставите их на право растојање од 90-105 цм, што је веома тешко без означавања. Пратећи ознаку у Уттхитта Парсхваконасана иу пози рата, колено ће увек бити под углом од 90 степени, а ноге ће бити 120-135 цм широке. У таквим позама као што су "Дог гњурац" и "Планцк", лако се можете правилно поравнати дуж линија, задржавајући удаљеност између руку од 30 цм.

№2. Време проведено у асани


(Парсхвоттанасана - нога под углом од 45 степени и удаљеност између ногу 90-105 цм)

Вежбање јоге је свесно потребе да се развије "способност" да дуго остане у различитим асанама. За почетнике, то значи развој воље и важан је у раним фазама праксе. Пракса би требала бити таква да је удобно у асани и да би вољела остати у њој дуго времена.

Не би требало да останете у асанама само зато што то ради ваш комшија или да останете у пози, јер је то толико времена. Можемо продужити нашу хронолошку дужину боравка у асани, али по цијену квалитета. Ова пракса нема смисла и заправо је штетна и несигурна. Претјерано присуство у асани, која изазива нелагодност и бол, може довести до непријатних посљедица, пренапрезања лигамената и зглобова.

Морате остати у асани док сте контемплативни, рефлексивни у овој асани, тако да постанете медитативни у било којој асани. Да би се дуго задржавали у асани, како би се смањило оптерећење лигамената и зглобова и како би се учинило удобним и сигурним, потребно је правилно ускладити и извршити асану. Користећи Руг са ознакама, моћи ћете да издржите дуже време, како у једноставним тако иу сложеним асанама, због чињенице да можете бити у исправном положају.

Захваљујући реквизитима, многи практичари ће много лакше обављати асане и имати користи од практиковања јоге. Наравно, реквизите не можете користити само као подршку и подршку, већ морате учити уз помоћ реквизита.

Ругс с ознакама могу се купити у трговини - Лепомате.ру

На фотографији одећа ФВ Спорт.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send