Медитација

Знаци које сте требали медитирати

Pin
Send
Share
Send
Send


Медитација је корисна свима без изузетка, али понекад се потреба за тим осећа посебно.

Медитација је корисна свима без изузетка, али понекад се потреба за тим осећа посебно. Ако се препознајете у једној од ових тачака, време је да наставите праксу или почнете да трошите више времена на њу.

Стално се осећате уморно

Морална исцрпљеност је чест проблем већине савремених људи: будимо се силом, одржавамо се у релативно снажном стању уз помоћ бескрајних пауза за кафу, а онда не можемо спавати.

Медитација нам даје такве неопходне тренутке да се бринемо о себи: фокусирајући се на читање мантри, практикујући асану и свијест, допуштамо тијелу и уму да успоре и одвоје од свакодневне буке. Све то, заузврат, наплаћује нам додатну енергију и чини да се осећамо много боље током дана.

Често немате довољно времена

Модерна култура је дословно заокупљена временом. Наши преци нису могли ни да замисле тако нешто: уместо да следимо циклично, сезонско и небеско време, жртвујемо већи део живота за зарађивање новца и покушавамо да истиснемо све догађаје у преостале сате.

Брзина којом свет лети пред нашим очима испуњава нас лажним осећајем хитности када свако непоштовање распореда и рокова прети да се претвори у катастрофу. Као резултат тога, постоји осећај сталног недостатка времена за оно што заиста желимо да радимо, било да се ради о сусретима са вољеним особама, фасцинантним хобијима или само пасивној рекреацији.

Иако медитација не може зауставити пролазак времена, она може успорити темпо живота и промијенити нашу перцепцију - свакодневна пракса нам даје осјећај смирености и концентрације, што нам омогућује да у потпуности цијенимо угодне мале ствари у животу. Поред тога, медитација нас чини продуктивнијим, јер захваљујући томе почињемо да обављамо задатке са већом прецизношћу и одморимо више.

Стрес - ваше уобичајено стање

Стресне ситуације се догађају с времена на вријеме са сваким од нас, али константно постојање у напетости је сасвим друго. Хронични стрес води ка чињеници да почињемо размишљати само о подражајима и доживљавамо живот као листу бесмислених, мучних послова и брига.

Способност да се смањи стрес је једна од најистраженијих предности медитативних пракси. А с обзиром на чињеницу да нервна напетост узрокује озбиљно оштећење нашег сна, физичко и ментално здравље је такође најдуговјечније.

Медитирајте да бисте се уздигли изнад сталних брига и свакодневних фрустрација, и отпустите ситуације које не можете променити.

Фото: гипсетгоддесс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send