Медитација

4 начина да доведете медитацију у вашу праксу асане

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове смернице ће вам помоћи да укључите медитацију у вашу праксу јоге и учините је холистичнијом.

Користи медитације постају видљиве ако је редовно практикујете. Практикант медитације има много - укључујући медитацију у покрету. Прикупили смо неколико препорука које ће вам помоћи да укључите медитацију у вашу праксу асане и учините је холистичнијом:

  1. Фокусирајте се на дисање. Само запамтите - начин на који улази и излази из ваших ноздрва. Обратите пажњу на то како испуњава ваше груди и удисање стомака. Како смањити стомак и груди на издисају. Обратите пажњу на брзину, текстуру, температуру. Запамтите га без поштовања. Дозволите себи да једноставно будете са својим дахом, не покушавајући да га промените или контролишете.
  2. Пажња на сензације. Лако је препустити се свом немирном уму и почети размишљати о сутрашњем састанку или психичком гнусењу садистичког инструктора који вас тјера да држите своју позицију тако дуго. Скрените пажњу на осјећаје у пози - све што можете само открити. Осетите простирку испод тела, истезање и напетост мишића; ваздух дува тело, појачано дисање.
  3. Пажња на речи. Слушајте - заиста слушајте - речи које каже инструктор. Ако је потпуно тачно, онда је ова пракса више свјесна него медитација, али ће помоћи у потоњем. Не трчите напријед. Урадите оно што инструктор каже управо сада - не почните да правите потез пре него што он то изговори. Ово је посебно ефективно у стиловима где постоје строго дефинисане секвенце - на пример, Асхтанга - и лако је радити вежбе „по инерцији“, само ако једно ухо слуша оно што каже инструктор.
  4. Пажња на једном месту. Медитација отвореним очима биће посебно корисна док стоји. На пример, у пози Дрво или Плесачица, изаберите једну тачку и не скидајте очи са ње док вршите ову позу - укључујући и мењање страна.
Фото: нортхцаролина_иогагирл / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send