Медитација

5 навика говора које је потребно ријешити

Pin
Send
Share
Send
Send


Како нас свијест у комуникацији може учинити просперитетном.

Оно што кажемо, утиче не само на оне којима се жалимо, већ, изнад свега, на себе. Говор је најмоћнији и главни инструмент особе. Уз помоћ изговорене речи, можемо устати, и можемо пасти. Свијест у комуникацији нас може учинити просперитетним, а непознавање, напротив, доводи до болести и разарања. Које говорне радње нас највише штете?

  1. Лаж. Нема лажи за добро. Све што је подржано лажима мора бити уништено - било да се ради о репутацији, вези или цијелој корпорацији. Оно што је живо захваљујући лажи не може носити ни добро ни добро. Научити увијек говорити истину је корак за храбре и снажне у духу. И ако испрва може довести до патње и уништења, онда само да би се изградило истинско, пуно племенитости и лаког живота. Али то не значи да би требало "одсећи раме" истину и не поништити такт. Није потребно рећи колеги да је њена хаљина неукусна. Можда ћете приметити да има лепе ципеле.
  2. Осуда. Осуда трује душу. И, по правилу, окреће се против вас. Ако приметите какав ефекат ваше негативне процене имају на дистанцу, онда ћете се највероватније наћи у сличној ситуацији, извршавајући исте акције. Учење да се не дају негативне процјене другим људима је корак ка истинском просперитету. Можете се опремити духовним постулатима: "Свако увек ради праву ствар", "Сви се понашају са најбољим намерама."
  3. Закуни се. Вероватно сте се ви једном више намрштили, чули да неко говори гласно у истој соби са вама. Оштре речи имају ниске вибрације и стога имају деструктивно дејство на здравље. Иако мек, леп говор чини нас пријатнијим и привлачнијим.
  4. Сландер Према будистичком учењу, клевета је највећи непријатељ говора, који има најозбиљније посљедице за говорника. Особа која покуша да повриједи другог ријечима треба барем очекивати исто у односу на себе. Што се тиче максимума, ништа се не каже, али боље је не провјеравати.
  5. Рекламације. Постоји много текстова о негативном утицају притужби на наше животе. Ви сте извор вибрационог утицаја и то је све што треба да знате. Оно што ви исијавате је оно што видите пред собом. Зато тврде да "нема новца", "Уморан сам", "Осјећам се лоше", итд. не само да не олакшавају ваш положај, већ га и погоршавају. Држите ове мисли под контролом, не дозволите им да се манифестују - а то ће већ бити велики посао.
Фото: Нине Копфер на филму Унспласх

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send