ВРСТЕ АСАНА

Парсхвоттанасана

Pin
Send
Share
Send
Send


Посе сиде ектенсион.

Техника:

  1. Станд ин Тадасана (позиција планине). Док удишете, повуците корак уназад са десном ногом и окрените ногу споља под углом од 45 степени. Не савијајте колена.
  2. Док издахнете, осетите да стопала додирују простирку. Када удишете, раширите прсте како бисте активирали мишиће. Док одржавате напетост мишића, док издишете, померите кукове назад. Замислите да покушате да повучете бедрене кости у супротним правцима, што је даље могуће једни од других.
  3. Померите десно бедро назад, а лево напред да бисте поравнали положај карлице.Покушајте да продужите мишиће ногу на издисају, још више, снажније одмарајући табане на поду. Замислите да ваше кости прерасту у корене који одлазе на под како би пронашли додатну подршку.
  4. Док удишете, подигните груди и док издишете, продужите кичму напред и нагните се преко левог стопала, почевши од покрета кука. Ставите дланове на простирку са обе стране предњег прста. Ако желите да се протегнете, можете савити лактове. Главна ствар је да се постарате да се почнете ослањати са кукова, а не на леђа. Ако можете лако да држите леђа у том положају, ставите чело на предњу страну потколенице и удишите.
  5. Узмите неколико дубоких удисаја, не заборављајући да испружите леђа.
  6. Да бисте изашли из позиције, направите корак напред десним стопалом. Наћи ћете се Уттанасане (Нагните се напред док стојите). Док издишете, можете се исправити да се вратите у Тадасану. Поновите на другој страни.

Погледајте видео: Parshvottanasana - intense side stretch (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send