Медитација

5 савета: како продубити праксу медитације

Pin
Send
Share
Send
Send


Пракса медитације је и једноставна и сложена.

Пракса медитације је и једноставна и сложена. С једне стране, препоруке су јасне и очигледне, с друге стране, медитација је прави начин да практичар побољша своју праксу. Ако већ медитирате одређено време, вероватно сте се суочили са неким потешкоћама и пронашли своје тајне да бисте их превазишли. Ако тек започињете свој пут - вежите појасеве: наћи ћете много занимљивих увида. Нудимо неколико савјета о томе како побољшати вашу праксу медитације - без обзира да ли сте почетник или не.

  1. Запамти своју намеру. Медитација решава многа питања. Неко се обрати њој због мудрости, некога за хармонију, некога за креативност. Најважније је да одлучите о намери. Сваког јутра, седење за 5 минута у Лотус позицији једноставно зато што је корисно није тако ефикасно. Али ако поставите вектор за вашу праксу, он повећава његову снагу за неколико пута. Поред тога, успостављање намера пре праксе је одличан начин да се подржи мотивација, а не филонит.
  2. Побрини се за то место. Главни услов медитације је, наравно, тишина. Изаберите време када нећете бити ометани од стране домаћинстава и обавештења путем поште. Можда ћете морати да се пробудите сат времена раније него обично, да бисте ухватили време тишине код куће. Следећи тренутак је простор и атмосфера. Савременом човеку је тешко да се концентрише, али мирна музика, проветрена просторија, тамјан и чистоћа могу створити одређено расположење.
  3. Седи. Постоји стереотип да је медитација нека врста штедње, током које морате да седите на хладном поду са равним леђима, не обраћајући пажњу на бол и умор. Могуће је да су такви људи погодни за некога, али медитација је о миру и миру. Ако вам је најприје потребан јастук, дека, зид и друга помоћна група - било који хир! Саслушајте себе: шта вам лично недостаје да затворите очи на 5 минута и пустите све своје мисли?
  4. Волим дах. Удахните начин на који се осјећате угодно, а не на уобичајени начин. Не прилагођавај се чијем ритму, осим његовом. Хакујете и осећате да сте задовољни? Можда ће то бити кратак дах, не довољно дубок, помало збуњен. Главно је да вам сам процес доноси задовољство, тако да мислите: вов, нисам мислио да је дисање тако цоол!
  5. Не покушавајте да урадите све како треба. Медитација не постоји у медитацији. Да, постоје неки критеријуми, али све зависи од тога колико ће вам очистити мисли од мисли. Ако покушате да испуните неке стандарде, онда ће вам у глави владати огромна дебела мисао. "норма". Послушајте савјете, прочитајте препоруке, али само да бисте се пријавили на себе и провјерили да ли вам одговарају. Не покушавајте да их пратите по сваку цену.


Фото: аубреииренее / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send