Медитација

7 медитација за различите животне ситуације

Pin
Send
Share
Send
Send


Потражите медитацију која ће одговарати вашем карактеру, темпераменту и периоду живота у којем сте сада.

На фундаменталном нивоу, сва медитација настоји култивисати ум, али нису сви стилови прикладни за све људе. Ако нека пракса не одговара вама, потражите ону која одговара вашем карактеру, темпераменту и периоду живота у којем сте сада.

Ако сте спремни за просветљење

Пробајте Випассана: Ова санскритска ријеч значи увид. Он означава многе врсте техника медитације које помажу практиканту да достигне дубљи ниво свести, види "реалност" и доживи несталност свих ствари. У класичној Випассани - 2500-годишњој будистичкој традицији - они се прво фокусирају на свијест о дисању. Увид се може појавити природно када сте смирили свој ум, или можете додати напредне технике и користити реквизите.

Ако желите да вежбате за својим столом

Пробај Дзогцхен: Овај облик тантричке медитације, у којем мораш бити свестан свега. Вежбају отвореним очима, трудећи се да не процењују и не стављају етикете на мисли, осећања и сензације.

Ако треба да добијеш опрост

Покушајте медитацију љубазности: популарна пракса на Западу је слична неким тибетанским традицијама у којима се култивише саосећање, али у ствари то је релативно нови облик медитације. Морате поновити мантру повезану са ослобађањем од страха и патње, пребацујући своју намеру на различите људе у вашем животу - и на себе.

Ако желите да изађете из искуства тела

Пробајте трансценденталну медитацију: Облик хиндуистичке медитације, или Веданте, чија је сврха да се издигну изнад свега што је нестално. Седећи у пози за медитацију, практиканти се фокусирају на мантру и активно мењају дах, покушавајући да промене стање свести.

Ако желите више енергије

Покушајте Кундалини медитацију: Кундалини је пракса јоге, као и филозофија и име енергије у тантричким праксама јоге и хиндуистичких духовних пракси. Ова енергија се диже кроз чакре, од базе кичме до врха главе и изнад. У Кундалини медитацији, ви користите свој дах да бисте померили енергију према горе у покушају да промените стање ваше свести.

Ако вам је тешко да мирно седите

Покушајте чигонг: таоистички метод медитације, који користи дах да индукује енергију да циркулише кроз тело. Временом, уз помоћ ове праксе, можете променити ум.

Ако су вам потребна правила и смернице

Пробај зазен:
Веома строга Зен пракса са прецизним упутствима о томе шта би требало да буде изглед, руке и држање. Пракса не-дуализма, чије име значи "само седети", као што је Буда радио хиљадама година. Ви једноставно седите, без фокусирања на неки предмет, док се не укаже ваша урођена способност да видите стварност.

Фото: аллиемицхеллел / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send