Медитација

7 пракси које ће вам помоћи да пронађете стил медитације

Pin
Send
Share
Send
Send


Технике које вас приближавају разумевању процеса медитације.

Ако желите да научите из сопственог искуства шта је медитација, али нисте одлучили о стилу, ових 7 пракси ће вам помоћи да изаберете онај који одговара вашим потребама и циљевима.

Випассана - ако сте спремни за просветљење

Санскрит се преводи као "увид, разумевање". Техника помаже практичару да достигне дубоке нивое свести, види стварност и доживљава пролазност.

У класичној випассани, прва ствар коју треба примјетити је свјесно дисање. Увид може доћи сам након смиривања ума или након употребе софистицираних техника.

Дзогцхен - вежбати за столом

То је облик тантричке медитације која захтева да будете свесни свега око себе. Вежбајте са отвореним очима и не забележите мисли, осећања, осећања.

Метта Медитација - ако морате опростити

Техника је популарна на Западу и слична је тибетанским традицијама које развијају саосећање. Али у суштини ово је нови облик медитације.

Поновите мантру на слободу од страха и патње. Носите своју намеру да побегнете од патње и нађете опроштај за друге људе и себе.

Трансцендентно - иду даље од тела

Сврха технологије - да се уздигне изнад свих несталних. Док седите у медитативном положају, усредсредите се на мантру и промените дах да промените стање ума.

Кундалини медитација - пронаћи енергију

Енергија пролази кроз све чакре, диже се од базе кичме до круне и даље. Користите дах да га померите горе. Сврха праксе је да се енергија смањи на једноставну чисту форму, сличну оној када спавате или умирете.

Кигонг - тешко одржавати сједећи положај

То је таоистичка метода медитације, која користи дах за ширење енергије кроз тело. Када вежбамо чигонг, пажња је усмерена на звукове, слике, дисање. Циљ методе је постићи просветљење.

Зазен - ако су вам потребне јасне инструкције

Зен пракса са препорукама у вези положаја очију, руку и држања током медитације. За вежбање Зазена - узмите једноставан седећи положај у којем је Буда седео. Не фокусирајте се на објекат док се не појави урођена способност да видите стварност.

Фото: иогаандјулиет / инстаграм.цом иога_гирл / инстаграм.цом легкоедихание / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send