Медитација

Гаиатри мантра: Постаните светло за себе и друге

Ова мантра буди унутрашње сунце и доводи до пуног просветљења.

Гаиатри мантра се сматра главном ведском мантром и до извесног времена њено извршење је било доступно само индијским брахманима. Данас се текст ове мантре може слободно наћи на интернету, а за његово извођење нико вам неће преполовити главу. Али ефекат мантре остаје исти: буди унутрашњу ватру и доводи до пуног просветљења.

Иако се може наићи на описане ефекте као што је "мантра испуњавајућа жеља" или "универзална љубавна мантра", и све то, у цјелини, у потпуности је повезано с главном сврхом понављања ових светих ријечи на санскрту. Запиши их овако: "Ом Бхух, Бхувах, Сваха / Тат Савитур Варениам / Бхарго Девасиа Дхимахи / Дхиио Ио Нах Працходаиат ", али ако желите да почнете да га вежбате, слушајте перформансе у аудио снимку, јер је тачност изговора неопходна компонента јапа акције (појање мантре).

Најједноставнији опис Гаиатри мантре је медитација у свету. Постоји превод на руски који емитује такве слике: Земља, ваздушни простор, рај. Ми медитирамо на светом светлу Блиставог извора - нека Он инспирише наш ум и осветли наше мисли.

Реч "Савитур" односи се на Савитри, ведско божанство Сунца. И ова мантра, која се сматра суштином свих мантри, персонифицира Гаиатри - сјајну снагу иза Сунца и Мајке Универзума. Понављајући то, подешавамо се на свест о небу и уносимо је у наш смртни живот (Бхух).

Верује се да свакодневна пракса ове мантре може да утиче не само на ваш ниво вибрација, већ и да подигне вашу околину. Људи који понављају Гаиатри мантру, проналазе свој пут и истинску сврху свог боравка на Земљи. Међутим, не треба заборавити да је у већини случајева иницијација потребна за праксу мантри. Ако желите да је добијете - посетите семинар са јапа медитацијом.

Фото: Пхото би Јулиа Цаесар он Унспласх

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...