Медитација

Само љубав: 3 медитације

Сви ми заслужујемо да живимо у стању мира и тишине - па почнимо одмах!

Медитација је моћно оружје не само за култивацију љубави, већ и за стварање јасноће, за јасније виђење живота, без ометања. То може довести до дубљег разумијевања препрека које стоје између вас и потпуног прихваћања себе. Пробајте ове технике медитације - и уживајте!

  1. "Имам довољно." Понекад само треба да се подсетите да сада имате све што вам је потребно. Да не морате да понављате, не морате ништа додавати или одузимати. Ако вам је тешко вјеровати, направите попис свега што волите и цијените у себи - можете написати једну ставку с пописа сваке вечери прије спавања. Седећи у медитацији, поновите фразу "Имам довољно." Поновите речи на сваком даху и издахните.
  2. Приметите негативне мисли. Недостатак самопоуздања може се манифестовати у негативним мислима. Можда су то мисли о вашем изгледу, вашим способностима, уму или потенцијалу да будете срећни. Какве год мисли биле, почните да их примећујете. Следећи пут када се појаве, свесно испустите оно што радите и гледајте их. Обратите пажњу на то како се те мисли осећају. Дословно осетите ове мисли у свом телу. И онда исто тако свесно урадите дубоко чишћење. Понављајте мантру "Ја нисам моје мисли" са сваким циклусом дисања.
  3. Почастите себе као свог најбољег пријатеља. Често настојимо дати љубав и бригу другима, али не и себи. За ову медитацију, замислите све што желите да волите вољеној особи - и онда им то пожелите. Док седите у медитацији, дубоко удахните и назовите оно што ћете себи дати. На пример: "Шаљем вам срећу." "Дајем ти безусловну љубав." "Дајем ти самопоуздање."

Самољубље се не може развити у једном дану. Његово одсуство је засновано на навикама и дубоким обрасцима који су еволуирали током година и деценија. Да се ​​претварам да нису - пут у нигдје. Уместо тога, морамо да схватимо како ови обрасци функционишу и примећују када се манифестују. Овај посао није лак, али без њега! Сви ми заслужујемо да живимо у стању мира и тишине - па почнимо одмах!

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...