Медитација

Медитације о развоју интуиције

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове духовне праксе ће вам помоћи да чујете себе.

Многи људи вјерују да им интуиција није доступна - природа није награђена. Вероватно су били убеђени неуспешним избором карте на испиту, губитком на лутрији или коцкањем, досадном грешком и тако даље. Али чињеница је да су сви наведени догађаји повезани са екстрасензијом него са интуицијом. Паранормалне способности су заиста доступне само изабранима, али сватко има интуицију и нема сумње у то.

Још једна ствар је да не знате како се носити с тим, не чујете себе због гласа разума, који константно препричава некога тко је испричао приче и "мудар" савјет. Добра вест: можете тренирати да чујете глас срца. Зашто? Ово је добро питање. Интуиција не треба да одређујемо боју или облик на слици са затвореним очима, већ да се крећемо светом, да разумемо шта и ко вам одговара, како да живите свој живот.

И, успут речено, рад на развоју интуиције не подразумева нужно напуштање аналитичког мишљења. Нећете се претворити у лудог фанатика који "прати позив срца" и чини идиотска дјела - али ви ћете бити она ретка особа која живи у хармонији ума и срца.

Наш задатак је да научимо да чујемо себе, да верујемо унутрашњем гласу у нама, чак и ако понекад то буде у супротности са гласом разума. Морамо научити да игноришемо глас страха, несигурности, неповерења, да разликујемо стварност од илузија, да будемо што свјеснији. Ово је велики духовни рад, али ако то учините - позитивне промјене неће вас чекати. Постоје две медитације које ће вам помоћи да развијете своју интуицију.

Тратака

Медитација на пламен свеће је једна од најмоћнијих. Запали свећу. Седите испред ње тако да је њен пламен у висини очију и удаљен око 50 цм од вас. Седите у Сукхасани, требало би да будете што је могуће удобнији, идите на дубоко дисање, концентришући се на њега за 7-10 удисаја. Држите кичму равно, затворите очи, замислите како се енергија диже од врха до дна. Када је пажња престала да се распршује, а ви сте осетили да је концентрисана у себи, отворите очи и фиксирајте очи на пламен свеће. Покушајте да се спојите са пламеном, да постанете једно. Мирно, топло, чисти вас, елиминише негатив, ажурира. Након 20 минута, затворите очи - оставите слику пламена са собом, сада живи у вама, мирно и топло. Дубоко удахните, полако издахните и отворите очи.

Медитација за развој интуиције

Седите у Сукхасани: кичма је равна, дисање мирно, положај је удобан. Повежите дланове, одвојите лактове од страна и поставите дланове близу трећег ока (подручје обрва). Почните да формирате намеру: да покушате да чујете свој унутрашњи глас, да схватите на који начин треба да идете кроз живот да бисте живели безбедно и складно. Сви одговори су у нама, покушајте их чути. Останите у овом стању колико вам је потребно. Завршите медитацију са Схавасаном.

Такође можете практиковати конзистентност да бисте развили интуицију. Што се тиче општих препорука, будите креативнији: цртање, певање, писање, плес, фотографија. Слушајте себе - на крају крајева, ово је питање искуства. И наравно, будите стрпљиви, интуиција се не буди у једном дану.

Фото: аубреииренее / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send