Медитација

Мантре за љутњу и депресију

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове мантре ће вам помоћи да се опустите, али морате да певате како треба.

Питање читаоца: Често осећам бес, депресију. Које мантре вреде певати да би се опустиле и опустиле?

Садашива, учитељ Тантре Крије, одговара:
Реч "мантра" се дословно преводи као "оно што штити и ослобађа ум од ограничења". Тако, пјевање мантри заиста доприноси балансирању ума и емоција. Оригинална мантра АУМ (ОМ) је једна од првих пракси која се користи у тантричкој традицији. Умирује ум и тело. Врло је важно правилно пјевати мантру: за ово вам је потребно да отворите уста и направите звук "а", истовремено осећајући вибрације у доњем стомаку (изнутра, ближе кичми); након што мало покријете уста, тако да се овај звук претвори у "о", истовремено усмерите своју пажњу на кичму до тачке иза грудног коша; осетите вибрације у овом подручју; на крају се усне затварају и звук "м" се изговара, вибрације завршавају свој пут у тачки између обрва. Морате да певате ову мантру 10-15 минута, а онда само мирно седите, осећајући позитиван утицај вибрација.

Друга ведска мантра, Мацха Мритиунзхаиа, лечи и тело и ум. Може се пјевати 11, 54 или 108 пута. Ова мантра осваја болести тела и ума, побољшава свеукупно здравље. Још један моћан извор довођења мудрости сјајаног ума у ​​нашу перцепцију је Гаиатри мантра. То је мантра прочишћења и просветљења, мантре нашег унутрашњег светла, ослобађајући се од таме; она нас враћа у природно стање сат (истина), цит (мудрост), ананда (блаженство). Може се пјевати 11, 54 или 108 пута.

Саветовао бих ову праксу: почните са 21 понављањем АУМ-а (отприлике 10 минута, затим мирно седите неколико минута), наставите са 11 понављања „Маха мритиуњаиа“ (затим поново седите) и завршите са 11 понављања „Гаиатри“. На крају, треба да останете у тишини, осећајући промене које се дешавају у уму и телу. Најбоље је поновити ову садхану ујутро након туширања и навечер, такођер након чишћења тијела. Резултате вјежбе ћете моћи осјетити неколико дана. Надам се да ово помаже.

Фото: никкииблапп / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send