Медитација

Медитација за откривање унутрашњих извора енергије

Ако желите да ставите своје мисли у ред, смирите своја осећања, опустите се и подмладите.

Ова медитација је тако једноставна и ефикасна да је у једном или другом облику уобичајена у различитим телесним традицијама. Медитација траје не више од 10-15 минута.

Најбоље је то радити код куће са тихом, ритмичном музиком, било у природи или у тишини, најважније је да вас нико не мучи. Тако можете организовати свој простор за унутрашњу концентрацију.

Техника перформанси

  • Лезите на равну површину и затворите очи. Осетите дах, своје тело, своје мисли. Опустите се.
  • Концентришите свој пажњу доследно на следећим местима тела: пазуха, лактови, зглобови, центар дланова, груди, у тачки између обрва, између лопатица, доњег дијела леђа, испод кољена, на чланцима и у средишту стопала. Скупите све ове тачке заједно и полако почните да продужавате удисати и издахнути, попут особе која спава.
  • Схватите све ове тачке одједном. Осећајте се као да улазите на дах, уз мало труда, кроз све ове тачке одједном, сила или прана, која око нас, као што дете улази, апсорбује мајчино млеко. Дисање је слободно и дубоко.
  • Сада ментално пратите своју пажњу иза сваког даха и издисаја, по принципу - прво удахните, а затим своју пажњу, а затим издахните, пратите пажњу на издисај.

У ствари, ова техника решава три различита задатка: релаксацију, енергију, равнотежу. Такође добро функционише чак иу случајевима напада панике, ради превенције астме и несанице. ТФото: //ввв.инстаграм.цом/п/БтпЦе74хГуО/

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...