Медитација

Медитација за оне којима је тешко смирити свој ум

Pin
Send
Share
Send
Send


Опис технологије која ствара осећај мира и благостања.

Ова медитација не само да умирује немирни ум, већ и повећава креативност и јасноћу, док истовремено ствара осјећај мира и благостања.

Постоји осећај страхопоштовања, радозналости - и то је темељ срећнијег и смисленијег живота. Осећања ограничености, незадовољства и срамоте, која тако често прате прве (а не само прве) покушаје медитације, одлазе.

Техника смирује унутрашњег критичара и дозвољава нашем истинском себи да се манифестује. Она нам даје храброст да себе прихватимо са свим нашим манама, да се односимо према љубазности, емпатији и саосећању, тако да онда можемо само да загрлимо свет око нас.

Процес извршења

 1. Обратите пажњу на звукове око себе. Седи. Затворите очи и схватите простор око себе. Слушајте звукове света око себе. Послушајте их - а затим отпустите.
 2. Ментално прегледајте тело. Почните да идете својим унутрашњим погледом кроз тело, почевши од стопала. Држите пажњу на обе ноге истовремено.

  Осетите све осећаје у њима, а затим наставите, усмеравајући пажњу на глежњеве, потколенице, колена, кукове и карлицу. Не жури. Затим обратите пажњу на руке, руке, рамена, врат, главу, лице, нос и усне.

 3. Прати свој дах. Обратите пажњу на кретање дисања у телу - идите са њим до краја, пратећи га изнутра и споља. Не покушавајте ништа промијенити; само осетите њен природни ритам.
 4. Немојте се ослободити досадних мисли - приметите их, препознајте и наставите даље. Када схватите да ваш ум лута, посматрајте саме мисли. Није битно да ли имају облик ријечи или слике - само их држите у сфери ваше пажње на неколико секунди, а затим се вратите на дах.

  Након неколико минута, обратите пажњу на све мисли или емоције које пролазе кроз ваш ум. Они су - аи простор између њих - сада ће постати фокус наше медитације.

 5. Нека ваш ум слободно лута, али будите свесни својих мисли. Немојте да вам се мисли појављују у глави, само стрпљиво чекајте док се не појаве. Нека ум буде потпуно слободан - од било какве контроле и било каквих очекивања.

  Покушајте да схватите тренутак када се појави мисао, а затим је гледајте. Погледајте како се оне појављују и одлазе, како једна мисао ствара следећи - и следећи, и следећи.

 6. Укључите свој посматрачки ум. Обратите пажњу на то како мисли нестају када престанете да реагујете на њих, критикујте их или кривите себе за њих. Обратите пажњу на то шта се дешава када се ваше мисли зауставе - покушајте да осетите како је то када нема мисли.

  Може се осјетити као чиста спокој, или као празнина, или као нешто тешко описати ријечима. Шта год да се чини, само сачекајте, као да седите на обали великог језера - и стрпљиво чекате.

 7. Непрестано враћајте пажњу на дах када ум почне да лута. Након неколико циклуса дисања, почните стрпљиво чекати да се појави још једна мисао или емоција. Такав циклус се може поновити безброј пута. Није важно. Важно је посматрање вашег ума, са свим његовим вибрацијама и бригама.

После 10 минута, постепено почните да усмеравате пажњу на свет око себе, остварујући простор око себе. Отвори очи. Почните да се крећете. Покушајте да задржите суштину ове свести током целог дана.

Медитација најбоље функционише ако то радите редовно - 10 или 20 минута сваки дан, 4-5 пута недељно.

Фото: маиа_гипси / инстаграм.цом тхеваифаресс / инстаграм.цом киноиога / инстаграм.цом бохемиан_хеарт / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send