Медитација

Медитација: ослобођење од љутње и увреде

11-минутна вежба, после које ћете осетити лакоћу, светлост и слободу.

Љутња има барем једну позитивну страну: од свих негативних емоција, најлакше је препознати. И када можете да идентификујете узнемирујући осећај - овде већ можете да га узмете за рогове и користите као ресурс.

Ова медитација из праксе Кундалини Иоге никад не престаје. Ако успијете издржати до краја, наћи ћете се на потпуно новом нивоу свијести. Осетићете свежину, светлост и светлост. Ако не можете - не брините. Очигледно, љутња коју нисте толико узнемирили.

Прво, склопите руке у молитвеном мудри и пјевајте мантру "Онг Намо Гуру Дев Намо" три пута - на тај начин се иницирате и повезујете са златним ланцем учитеља. Ово је ритуал који претходи свакој пракси Кундалини јоге, и са становишта технологије процеса је неопходан елемент медитације. Пре медитације, загрејте се тако што ћете направити неколико приступа “Суриа Намаскар” или користити било коју другу врсту загревања. На пример, овај.

Сада наставите са медитацијом. Седи у једноставној пози. Можете поставити покривач испод карлице - лакше ћете држати леђа за вријеме читаве медитације. Растегните руке у страну у истој равнини са тијелом, паралелно с подом, прстићи палчеве прстима и палчевима до дна длана. Индекс и средњи прсти су равни.

У том положају, дубоко удахните кроз стиснуте зубе и издахните кроз нос. Наставите да дишете, мирно седите у том положају 11 минута. На крају дубоко удахните, напрегните се својом снагом, а затим се опустите. Гледајте сензације у телу. На крају вежбе, три пута певајте Сат Нам мантру.

Ово није најлакша медитација у Кундалини јоги, али свако то може. Када постане “неподношљиво” болно, фокусирајте се на дисање. Замислите да на тај начин преображавате љутњу у моћ духа (на пример). Посебност ове праксе је да на овај начин можете да очистите акумулиране емоције чак иу дубоком детињству.


Желите да научите позитивну перцепцију живота? Учествујте у маратону медитације са Јога часописом!

Фото: ввв.лигхтинсиде.ме

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...