Медитација

Медитација љубави према ходању

Како зауставити проток негативних мисли.

Ако паднете у негативне емоције - идите у шетњу и узмите ову медитацију са собом. Једноставан је за извођење и способан је брзо вас довести у стање мира и испунити свој ум позитивним утисцима.

Прошетајте кроз парк током паузе за ручак или прошетајте до куће, враћајући се с посла. Имате два задатка: ходати и понављати 3 фразе, окрећући се себи: "могу ли бити сигуран", "могу ли бити смирен", "могу ли бити сретан." Вашу пажњу треба делимично усмерити на понављање ових фраза, а делимично на окружење.

Успут, док примећујете свесност некога (пролазника, пса који лаје, цвркут птица, или живог сећања на некога), брзо их укључите у фразу "да будете срећни". А онда се вратите себи. Ако осећате да ваша пажња лута, само се изнова и изнова враћајте на ове три фразе.

Може се појавити слика особе којој завидимо или којој се бојимо. Само им шаљите жеље за љубављу: "Смирите се, будите сигурни, будите срећни."

Када се осећате мирно и пуно, можете завршити медитацију.


Информације преузете из књиге Схарон Салзберг. "Медитирајући за младе, олакшавајући стрес и јачајући односе." Публисхинг Ексмо Фото: би унспласх.цом фиоллк / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...