Медитација

Како брзо смирити ум

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежба која ће вам помоћи не само да се одмах опоравите, већ ћете и редовном праксом испунити ваш живот миром и чистоћом.

Најважнија ствар је да се запамтите на време да дишете! Буквално све технике дисања, све до уобичајеног дубоког и спорог дисања, омогућавају вам да смирите ум и контролишете себе. Једини проблем је да када смо емоционално укључени у нешто, то је често најтеже, необично довољно да схватимо да се емоције могу једноставно узети и пустити.

Навика патње је веома јака у многим од нас. Али ако сте још увек спремни да се потрудите да се саберете, савршена пранајама, у исто време веома једноставна и веома тешка, биће једно минутно дисање.

Техника: удишете, а затим задржите и онда издишете, након дисања - нови циклус, нови дах, итд. Сва три дијела су међусобно једнака и производе се изузетно споро. Идеално, сваки дио траје 20 секунди, а пуни циклус дисања - минут. Дишите и рачунајте на себе: један, два, три, четири и тако даље. Почните најмање 7-10 секунди за сваки део и постепено повећавајте време.

Свакодневно обављање те вјежбе дисања 5-11 минута, навикнете се на потпуније и спорије дисање у свакодневном животу. Када се дисање успорава, хормонски систем почиње да ради другачије. Другим речима, ако свакодневно вежбате дисциплиновано, метода ће имати не само ефекат током њеног извршења, већ ће испунити и ваш тренутни живот миром и чистоћом. Добра пракса!


Дееп Прем Каур, психолог, учитељ Кундалини јоге, фото: еартх.лингерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send