Медитација

Јутарње странице - писана медитација за нови дан

Pin
Send
Share
Send
Send


Једноставна и ефикасна техника за провођење дана у јасноћи и лакоћи.

Писање као медитативна пракса је средство за дубоко самоспознаје и лек за многе душевне поремећаје. Ова лекција даје препуном и непрестаном уму да покаже своје најбоље и врати нас у тренутак исцељења "овде и сада".

Суштина технологије: Метода је постала позната широм света захваљујући аутору књига и курсева „Пут уметника“ и „Златна мина“ Јулије Камерон. Упутства су веома једноставна: свако јутро, пре него што устанете из кревета, прво што радимо је да узмете оловку или папир и почнете да пишете. Можете детектовати време, подесити тајмер на пола сата, или можете узети само три А4 листа и писати без заустављања док се папир не напише.

Брзо пишемо, не размишљамо о лепоти рукописа и исправности предлога. У "Морнинг Пагес" није важно шта је то и како пишете. То јест, ако је само “бла-бла-бла” у твојој глави, онда мораш написати управо то.

Није потребно измислити тему или прелепе украшене реченице, - то није суштина технологије. Ми само напишемо сва искуства, сва ћаскања, све судове, критике на листу папира.

Ако желите да скочите из једне мисли у другу, морате скочити. Не размишљајте о завршетку казне; ако желите да пређете на другу мисао, слободно следите овај импулс. Главно правило - не кривите себе за оно што пишете. Нико то неће прочитати. И ти. Препоручујем да се овај папир тргне на мале комадиће или изгори - одлучите шта ће вам донети више задовољства.

Шта се дешава: Када испљунемо све што је у глави рано ујутро, изненада се јавља тишина у њој. Испрва ова тишина може изгледати веома необично и чак неугодно, али не дуго. После "јутарње странице", схватили смо да у глави нема напетости и узнемирујућих мисли, и од нас зависи како ћемо попунити празнину која је настала. Да, накнадни осећај лакоће ће дати додатни напор ведрине.

Пхото: би унспласх

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send