Метход

10 разлога за вежбање ресторативне јоге

Pin
Send
Share
Send
Send


Јесте ли чули за овај тренд у јоги?

Често схватамо да морамо успорити, уживати у тренутку и оставити стрес иза себе, али напетост је толико дубоко укоријењена у нама да ни јака жеља није довољна да се истински опусти. Решење проблема може бити ресторативна јога, која омогућава постизање физичке и емоционалне равнотеже, спречавање стреса кроз једноставне асане и дубоко дисање. Требаће вам јастуци, јастучићи, цигле, појасеви - они ће вам помоћи да постигнете дубоко опуштање. Ако још увек сумњате да ли да се бавите овом врстом јоге или не, ево 10 аргумената у корист ресторативне јоге.

  1. Минимални физички напор. Ако мислите да можете само да уђете у фитнес радећи напорно, тада рестауративна јога може бити пријатно изненађење за вас. Боравком у одређеној асани на неколико минута и усавршавањем уз помоћ реквизита, имате користи од праксе уз минималне физичке трошкове.
  2. Добро истезање.Ресторативна јога ради са истезањем активније од многих других врста јоге, јер је овде главни алат за дубоко опуштање. Дакле, добар бонус за добробит биће флексибилно и флексибилно тело.
  3. Боди сцан Често, напетост је попут заношења по телу и није јасно како је пратити. Током рестауративне јоге, опуштате се толико да се осећа најмања нелагодност, и разумете где она живи.
  4. Олакшање стреса. Пратећи фокус напетости, можете радити с њом. У ресторативној јоги постоје многе асане које помажу да се ослободите болова у подручју вратне овратнице, доњег дијела леђа, кољена и других проблематичних подручја.
  5. Губитак тежине Резултати студије на Калифорнијском универзитету 2013. показали су да ресторативна јога омогућава да се ослободите масти. Штавише, чини га ефикаснијим од динамичног одвијања. Научници ово објашњавају рекавши да се током регенеративне јоге смањује количина кортизола у крви, хормон стреса, који доводи до накупљања масти на абдомену.
  6. Брз метаболизам. Редовна пракса у овом подручју јача имунолошки систем и убрзава метаболизам. Шта такође утиче на губитак тежине.
  7. Снажан нервни систем. Ресторативна јога покреће процесе обнове и подмлађивања организма, што позитивно утиче на стање нервног система, јер спречава акумулацију стреса.
  8. Смирен ум. Наравно, ова пракса је једна од најмоћнијих када је у питању тишина ума. Само немојте мислити да се за прву лекцију ослободите немирних мисли. Будите стрпљиви и наставите са вежбањем - сигурно ћете постићи резултате.
  9. Недостатак психолошке трауме. Психолошке трауме захтевају исти третман као и физички, а неко жели да иде код психолога или разговара са пријатељем, неко иде на јогу. Помаже да се смири и трезвено сагледа ситуација, ослободи се страхова, комплекса и прекршаја.
  10. Мастеринг медитатион. Вежбање медитације није тако лако као што се чини на први поглед - екстремна концентрација, смирен ум, здраво тело, које неће бити поремећено умором и болним осећањима, су неопходни. Ресторативна јога ће помоћи да се тело и ум доведе у потребну форму и брзо овлада уметношћу медитације, која ће вам отворити нове хоризонте.

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send