Метход

10 начина да се организује савршено место за медитацију

Pin
Send
Share
Send
Send


... у мом стану.

Иако је медитација усмјерена на развијање вашег унутарњег ја, то не значи да не можете користити околни простор за додатну инспирацију.

Узмите посебно место за вежбање.

Одвратна пажња и немогућност концентрације је права пошаст савремених људи: то је омогућено бескрајним током вести, твеетова и лајкова, који се свакодневно сипа на нас.

Зато је толико важно да добијете изоловано место које ће вас одмах поставити за праксу. Ако немате целу собу на располагању, будите креативни - на пример, одвојени део просторије са тешким завесама или преклопним преградама.

Изаберите право осветљење

Имати пуно природног свјетла у просторији је идеална, али не увијек приступачна опција. Покушајте да користите осветљење стазе и изаберите најсличнију природну боју сијалица: пригушени мекани наранчасти тонови, који се често налазе у собама за медитацију, радије ће вас учинити успаваним и превише опуштеним него помоћи да постигнете јасноћу ума.

Окружите се инспиративним предметима.

У тибетанском будизму, архетипске слике и статуе, које симболизују потпуно развијене аспекте свести, такође су средства за визуализацију и медитацију. Ставите у своју собу слике тог стања ума које желите да постигнете - то могу бити слике или статуе Буде, учитеља или само било које слике које вас испуњавају осећајем интегритета.

Користите ароматерапију

Осећај мириса је један од најмоћнијих окидача: можемо бити преплављени носталгијом због мириса цвећа чули или парализовани болом сломљеног срца од мириса духова пролазника.

Изаберите за вас неке пријатне ароме и ставите их у собу у облику свећа, штапића или арома лампи, и осветлите их када почнете да вежбате - временом ће постати ритуал који ће вас одмах довести у право стање ума.

Изаберите природне материјале

Немогуће је описати тактилне осјећаје додира савршено савијене свиле или финог памука. Користите тепихе, завесе и прекриваче од природних тканина - они су пријатнији на додир од синтетичких материјала и помажу у стварању широког чулног искуства.

Узми јастук за медитацију

Треба да буде визуелно атрактиван, удобан и направљен од природних материјала. А ипак - прилагодити се облику вашег тијела и пружити снажну подршку, јер понекад пракса може трајати неколико сати. Поред тога, исправан јастук ће вам помоћи да поравнате кичму, да се осећате удобно и да се не ометате подешавањем положаја тела током медитације.

Укључите праву музику

Медитативна музика је изненађујуће контроверзна тема међу практичарима. Али ако се само желите опустити након напорног дана, пронађите пријатне композиције за ваше уши које ће вам омогућити да смирите своје тијело и ум.

Организујте се и пустите свеж ваздух у собу

Покушај постизања јасноће ума у ​​просторији испуњеној смећем са устајалим ваздухом је једноставно немогућа. Побрините се да нема страних објеката који би ометали вашу пажњу и не заборавите отворити прозоре.

Ако вас омета улична бука, једноставно проветрите просторију док сте одсутни од куће или купите овлаживач.

Држите све предмете за медитацију у соби.

Многе ствари могу бити потребне за медитацију - побрините се унапред да су вам сви на дохват руке и нећете морати да напуштате границе свог простора. Уз јастук, понесите са собом и додатни покривач у случају да су вам ноге замрзнуте, а ако користите специјалне апликације за медитацију на паметном телефону или таблету, користите постоље за своје гаџете.

Мала са 108 куглица је одличан алат за вежбање мантра медитације. И не заборавите мирисе: ваше свеће, мирисне штапиће и светиљке такође треба да се чувају у соби.

Положите удобан тепих на под

Ово вам не само да омогућава да избегнете појаву болова у колену, већ и да вам помогне да изразите сопствени стил. Изаберите природне материјале и неутралне нијансе да бисте искусили само пријатне тактилне сензације и да их не ометају светли контрастни обрасци током вежбања. Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send