Метход

5 начина за вежбање јама током празника

Pin
Send
Share
Send
Send


Како морални принципи јоге могу помоћи у савладавању стреса.

Празници нису само поклони и радост сусрета са вољенима, већ и саобраћај, таштина, пуно ствари, умор који се накупио током године - и, као резултат, стрес. Ово доба године такође може донети осећај усамљености, фрустрације и анксиозности.

А најбољи начин да се све ово испуни је одржавање редовне праксе, како на подлози тако и на отвореном. И можете почети са истраживањем јама - друштвених темеља који позивају јогије да избјегну насиље, лажи, крађе, расипање енергије и гомилање. Дакле, како вежбати јаме током празника:

Иама: Ахимса

Дефиниција: Ненасиље. Ако немате формалну праксу медитације, препоручујемо вам да почнете најмање 5 минута дневно. Напримјер, свакодневно практицирајте медитацију љубави и почните са слањем љубави, мира и опраштања себи. Онда га раширите по пријатељу или члану породице. Коначно, проширите их на сва жива бића - широм света.

Иама: Сатиа

Дефиниција: истинитост. Можда ћете бити у искушењу да обучете радосну маску и кажете свима да је "све у реду" - чак и ако није. Међутим, овакво понашање ствара емоционалну дистанцу између вас и остатка света. Покушајте да будете стварни. Ако имате тежак дан и неко вас пита, како то иде, кажите истину - да вам дан није баш добар - и да видите шта се дешава.

Иама: Астеиа

Дефиниција: уздржавање од крађе, присвајање странца. Врло је лако завидети срећи другог. Понекад се чини да у свету постоји ограничена количина среће, а када је неко други срећан, може се чинити да је "украо" срећу од вас. Међутим, завист је зачарани круг који води у слијепу улицу. Уместо зависти, култивишите саосећајну радост у себи: изаберите некога кога волите и радујете се његовој срећи.

Иама: Брахмацхариа

Дефиниција: сексуална апстиненција. Име ове јаме се често преводи као целибат. Међутим, то укључује много више. За већину јогија, најбоље је сматрати Брахмацхариу да буде прилика да схватите озбиљне односе у вашем животу. Ако сте у таквој вези, онда направите свакодневну праксу захвалности за њих и изразите је у акцији.

Иама: Апариграха

Дефиниција: необавезујућа. Име последње јаме значи "недостатак похлепе, непажње и невезаности". Размислите о томе како се све ове особине могу повећати у овој сезони поклона. Лако се узнемирите ако не добијете оно што сте хтели, или вам се чини да неко није ценио поклон који сте тако дуго одабрали. Пратећи апариграху, можете вежбати прављење судова о томе како неко реагује на ваш дар - као и остављање ваших очекивања када дајете или примате поклоне.

Погледајте видео: (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send