Метход

5 начина да победите стрес где год и када

Pin
Send
Share
Send
Send


Доказана технологија базирана на древном знању и достигнућима модерне науке.

Доказана технологија базирана на древном знању и достигнућима модерне науке.

Десет дубоких удисаја

Технике дисања су вековима коришћене за контролу емоционалног стања. То потврђују студије на Медицинском колеџу Харвард, према којима дубоко контролисано дисање помаже да се ублажи напетост тела и ума. Следећи пут када осетите да се ниво стреса повећава, узмите десет спорих, дубоких удисаја и издисаја.

Кратка шетња

Чак и неколико минута на свјежем зраку може вам помоћи да се осјећате много боље. Једна од студија објављених у Бритисх Јоурнал оф Спортс Медицине показала је да зелене површине могу имати значајан утицај на наш мир - без обзира на исход ваше стресне ситуације.

Смех

Свако има пар омиљених мема или кратких видеа на ИоуТубе-у који нас могу насмијати у свакој ситуацији. Када је реч о стресним ситуацијама, смех постаје моћан начин да се побољша ваше стање и смањи производња хормона стреса - зато увек покушајте да погледате шта се дешава са стране и да у њему видите хумор, слабећи утицај околности на ваш живот.

Афирмације

Ове кратке фразе израза не само да могу повећати ваше самопоштовање и учинити да превазиђете осећај депресије, већ и да помогнете да се носите са стресом. Многи јогији бирају једноставну медитацију "ја сам" као потврду - понављајући је опет и опет, враћате се у садашњи тренутак. Научници потврђују да употреба афирмација омогућава да се ублажи одговор организма на стрес и да се успјешно ријеши ситуација.

Позитивно размишљање

Понекад нас навика размишљања превише води до најгорег могућег сценарија. Следећи пут, када се поново фокусирате на негативне мисли, запитајте се да ли имају нешто заједничко са стварношћу, или су плодови ваше маште, а онда полако прелазите на пријатније мисли.

Фото: лифе_оф_фее / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send