Метход

6 начина за подстицање креативности

Pin
Send
Share
Send
Send


Дозволите себи да слободно размишљате.

Ако сте заглављени у једној ситуацији или морате смислити идеју и ријешити проблем - обратите пажњу на ових 6 начина. Они ће вам помоћи да се ослободите непотребних мисли и покажете креативност.

Прошетајте

Чак и кратка шетња погоднија за креативно размишљање него седење на једном месту. То се дешава зато што ходање узрокује да срце брже пумпа крв. Још свјежа, кисикова крв почиње да тече у органе, укључујући мозак.

Сцан боди

Овај стил медитације је више него само опуштање: може вам помоћи да усмјерите своју креативност ка рјешавању проблема. Током ове медитације потребно је бити свјестан свих мисли и осјећаја у тијелу.

Он покреће креативни процес проналажења опција за решавање проблема, за разлику од медитације, у којој је концентрација на само једној мисли, мантри или објекту.

Једите више воћа

Додајте у исхрану и соју, различита семена и друге намирнице високе у тирозину. То је аминокиселина која повећава способност креативног размишљања.

Нека вам буде досадно

Свакодневни посао можда није тако глуп као што мислите. У једној студији, учесницима је додељено 15 минута да копирају бројеве телефона из именика.

Као резултат тога, показали су више креативности током следећег задатка него људи који су га одмах почели да изводе. Било је потребно смислити нови начин употребе пластичних чаша.

Травел

Путовање може бити одличан начин за повећање креативности. Посебно ефективно урањање у локалну културу. Путовања у иностранство повећавају флексибилност мишљења и доприносе настанку нових идеја.

Драв доодлес

Креирајте једноставне облике и облике: тачке, кругове, закривљене линије. Из ових малих елемената можете креирати предивне слике. Ова активност - дудлинг - побољшава концентрацију и памћење, повећава креативност и инспирише нове идеје.

Фото: леагуетравелс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Април 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send