Метход

7 начина да останете уземљени током празника

Pin
Send
Share
Send
Send


Ови савети ће вам помоћи да уживате у празницима без угрожавања вашег здравља.

Ови савети ће вам помоћи да останете мирни, прикупљени и пажљиви, и уживајте у празницима без угрожавања вашег физичког и менталног здравља.

Вежбајте пажљивост

Уживајте у сваком тренутку, полако гризите комаде бисквита и пазите на своја осећања да бисте знали тачно када да станете. Имати много људи око себе, гласну музику и светло осветљење може бити тежак задатак, али увек можете наћи времена да узмете низ дубоких удисаја, послушате себе и разумете шта заиста желите да ваше тело ради.

Пијте пуно воде

Ово правило важи за било коју сезону, али током празничне сезоне постаје посебно релевантно. Додајте додатну чашу воде за сваку порцију каве или алкохолног пића и не заборавите да нам добро припремљен режим пијења помаже да боље спавамо, брже засићимо и уклонимо токсине из тијела.

Медитате

Нађите мирно место, седите, затворите очи, ставите једну руку близу срца и ставите другу на стомак. Удахните полако, а затим удишите свом снагом. Поновите вежбу 10 пута и обратите пажњу на то како се осећате. Доделите неколико минута дневно за ову кратку праксу и додајте додатне сесије ако је потребно.

Излази из куће

Чак и ако апсолутно не желите да напустите границе свог удобног дома - обучите се топло и идите у шетњу. Удахните свеж ваздух, обратите пажњу на свечане декорације и осветљење, осетите чврсто стоји на земљи.

Траин

За време празника, тренинги обично заузимају задње седиште. Дајте им барем пола сата неколико пута недељно: физичка активност ће вам помоћи да се контролишете и да се не преједете, што ће позитивно утицати на ваше опште стање.

Пређите на мирније стилове јоге

Зима је доба године Јина, а током овог периода вреди посветити више пажње суштини праксе, а не њеним спољним атрибутима. Покушајте да вежбате са меким осветљењем и дајте предност једноставним асанама уместо екстремних поза.

Напишите листу захвалности

Пре него што одете на породични састанак или празник, запишите све на папиру за који сте захвални овим људима и зашто су вам важни. Након повратка кући, одвојите вријеме да размислите и попуните своју листу фокусирајући се на сретне тренутке.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send