Метход

7 правила говора којима треба слушати

Научите да се изражавате достојанствено и лако.

Особа која може да гради комуникацију је увек просперитетна и поштована особа у друштву. Али како научити да изразите своје мисли прелепо и јасно? Предлажемо да почнете са ових 7 корака:

Немојте засладити таблету

Ходање у круговима само је збуњујуће. Немојте се плашити да унесете неугодност у разговор, говорећи директно о чињеницама. Можете почети да мењате нешто на боље само у простору ослобођеном непотребних илузија.

Будите добар слушалац

Дајте партнеру време да артикулише мисли и разуме шта мисли и осећа. Слушајте особу са својим срцем: концентрирајте се на сензације у центру груди када ваш партнер говори, и дубље дисите.

Не користите службени положај

Импресионирајте својом компетенцијом, а не својим статусом. Увек запамтите да су у почетку сви једнаки - и директори и домари - и никада не гледајте од врха до дна ако не желите да погледате некога одоздо на врх.

Измерите речи и цените тишину

Ако немате јасно разумијевање онога што осјећате у вези с тим - боље шутите. Постоји такав трик: додирните средиште непца врхом језика. Ово ће опустити доњу вилицу и довести ум у равнотежу.

Буди искрен

Све што је изграђено на лажима ће пропасти. Будите храбри, суочите се са стварношћу, упознајте свој стварни живот. Искреност је непобедива.

Будите одлучни

Верујте себи и покушајте да елиминишете демонстрацију моћи из дијалога. Тада се одлуке доносе брзо. И медитирајте свако јутро најмање 10 минута - биће вам много лакше да делујете из стања неутралности и равнотеже.

Избегавајте театралност

Ако се осећате ухваћени емоцијама, боље се зауставите и неколико пута дубоко удахните и издишите. Осим оних времена када желите да свој живот претворите у драму. Онда емоције, плач, стењање! Можда ћете наћи свог гледаоца.


Материјал је инспирисан књигом "СИСУ финске тајне устрајности, отпорности и оптимизма" Јоанна Наилунд, Бомбора Публисхинг.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/амиседер/

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...