Метход

6 митова о Кундалини Иоги

Кундалини јога је пракса о којој круже многе гласине. Шта вјеровати?

Кундалини јога је моћна пракса, за коју се често прича. Кажу да испуњава жеље, даје особи натприродне способности, али је истовремено опасна и може вас одвући у секту. Хајде да то схватимо из ове фикције.

Мит 1. Опасно је.

Кундалини - љубави, исцељења и светла енергија. Бавећи се сертификованим учитељем који учи како да се на одговарајући начин усагласи и спроведе, припремамо наше тело за безбедно и трансформативно искуство.

Мит 2. То је религија

Кундалини јога нас повезује са енергијом нашег бића. Без обзира на то којој религији припадамо (или не припадамо ниједној), ова пракса ће ојачати нашу свијест о нашој духовној природи. Мантре су универзалне природе. Иако у њима често звучи реч "бог", није неопходно да се верује и обожава одређено божанство. Бог у Кундалини јоги се зове "Подржавање свега". Можете користити било коју другу ријеч која вам је ближа - на примјер, "свето, свемир, божанско, извор, дух, природа."

Мит 3. Буђење ове енергије је застрашујуће искуство.

За већину људи, буђење Кундалини енергије је као прекрасан вал божанства који нас лијечи и уводи у нове сензације. Ово се може осетити као унутрашње блаженство које почиње у кичми и шири се по целом телу. Новост се плаши само ако се држите својих старих веровања и образаца размишљања. Када Кундалини почне да расте, јогији се обично саветује да се одрекну меса, алкохола и лекова да очисте енергетске канале. Ако наставите да следите ове навике, може доћи до потешкоћа. Када је унутра много блокова, можда ће требати времена да очистимо остатке који су се тамо гомилали читавог свог живота.

Мит 4. Потребно је носити турбан

Покривање крунске чакре је древна техника која помаже да се задржи лична енергија и штити врх главе - осетљиво место које се отвара божанској енергији Универзума. Из тог разлога, многи Кундалини јога практиканти више воле да покрију главе са турбаном од природног ткива током њихове праксе (иначе могу имати чак и главобољу). Турбан можете замијенити шалом или капом, али то уопће није увјет.

Мит 5. Све је у вези секса

Када радимо са енергијом и уклањамо енергетске блокове, то нас чини осетљивијим и повећава осећај повезаности са другим људима. Отварање канала у нижим енергетским центрима може заиста изазвати осјећај топлине и сексуалног узбуђења. Међутим, у Кундалини Иоги, иста енергија која активира сексуалност може бити преусмјерена и кориштена за исцјељивање, интуицију и активирање новооткривене свијести.

Мит 6. Уништиће ваш однос са породицом и пријатељима.

Када практикујемо Кундалини јогу, фреквенција у којој живимо варира. И ова еволуција је лепа. Можемо почети да се осећамо храбрије и повезани са извором енергије; изненађујуће случајности се могу појавити у нашим животима; можемо наћи да нам је неугодно у окружењу и ситуацијама у којима смо раније били безосјећајни. Она такође помаже онима које волите у њиховим процесима лечења. Они који вас воле ће бити срећни да виде да сте тако радосни (и да ћете желети да знате шта је ваша тајна). .Пхото: сфренеениц / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...