Метход

8 доказаних начина за борбу против несанице

Здрав сан је залог младости, лепоте и високих енергетских нивоа.

Недостатак сна не само да озбиљно смањује нашу продуктивност, већ негативно утиче и на наше здравље: експериментишите са различитим начинима превазилажења несанице и потражите оне који су прави за вас.

Узмите посебне додатке

Не можете спавати, јер ментално направите листу обавеза за сутра или измислите генијалне натписе фотографија? Смирите мозак природним додатцима као што су калциј, магнезијум или мелатонин. Једна од најбољих опција, погодна за ментално и физичко опуштање - магнезијум цитрат: узмите у капсуле или помешајте прах са водом и чајем. Додајте томе топлу купаоницу прије спавања - и ви сте осуђени на успјех.

Фокусирајте се на дисање

Не потцењујте важност дисања. Следећи пут када будете боловали од несанице, пробајте једноставну праксу: лежите на леђима, испружите руке уз бокове и затворите очи, удахните четири полагане рачуне, задржите дах за исто време и полако издишите за осам рачуна. Помоћи ће вам да уроните у дубок и миран сан.

Припремите ајурведско пиће

Биљни еликсири су једноставан и занимљив начин да се бринете о свом телу, а да не помињемо чињеницу да ће се осећати као један од Чаробњака. „Златно млеко“ на бази куркуме, „млечно млеко“ са асхвагандхом и топлом чоколадом са реишијем неће само пријатно одушевити ваше непце, већ ће вам помоћи да брже заспите.

Напишите своје мисли на папир

Документовање онога што се догађа је сјајан начин да се носите са лошим расположењем и стресом. Пре него што одете у кревет, запишите три ствари за које сте захвални за пролазак - то ће вам омогућити да се фокусирате на позитивне емоције и заспите са осећањем задовољства.

Користите ароматерапију

Осећај мириса може бити наш моћни савезник када је у питању побољшање квалитета сна. Набавите дифузор и разне етерична уља - на пример, гераниум, ванилија, лаванда, ружа, јасмин, сандаловина и цитруси, и користите их појединачно или креирањем сопствених јединствених комбинација.

Вежбајте јогу пре спавања

Без обзира на то колико је био тежак дан, пронађите 10 минута и пратите овај низ асана: није потребно остављати границе кревета за ово. Почните од Бебе са широким коленима, уздижите се до позиције Стола, а затим изведите неколико прелаза од Мачке до позиције Крава.

Узмите положај срећног детета и повуците колена до пазуха, истегните једну ногу и притисните колено друге ноге до груди. Удахните и док издишете, изведите бочни заокрет у лежећем положају а да не скинете рамена са кревета. Промените ноге и урадите исто за другу страну.

Фото: фреаклецхиц / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...