Метход

Како рефлексологија регулише проток Ки у каналима

Прво, морате поравнати кичмени стуб.

Према кинеској филозофији, Универзум је испуњен струјама Ки енергије, тачније три врсте: небески, земаљски и људски. У аиурведи и јоги, она се зове прана. Са њом учимо да радимо док радимо дисање.

Ки се не може видјети, може се само осјетити. О људској енергији може се судити по изгледу и физичком стању: ако је особа здрава, он буквално светли изнутра, а његови планови и жеље се остварују невероватном брзином. То значи да је Ки његовог тела јак.

Кинески исцелитељи називају Ки извор живота. Ако се његова циркулација заустави, душа напушта физичко тело и настаје смрт. Када се особа разболи, духовно или физички, то значи да је циркулација биоелектричности поремећена у његовом тијелу - то је оно што су западни истраживачи назвали Ки.

Сателитски канал

Енергија непрестано циркулише кроз дванаест главних канала, или "ријека", и мноштво помоћних, које хране тијело и душу. Осам пловила, или "дивни меридијани", који служе као резервоари, помажу у регулисању и нормализацији рада у каналима. Свака "река" не одговара само одређеном органу, већ и целом комплексу физиолошких функција. Канал срца је одговоран не само за рад органа који пумпа крв, већ и за циркулацију крви, а тиме и засићење органа хранљивим састојцима и елиминацију токсина.

Ако се барем у једном од канала енергија стагнира, тада се њен проток мијења у цијелом организму. Структура људске енергије је поремећена, тј. Губи везу са енергијом космоса и Земље.

Скоро све утиче на брзину протока и квалитет Ки: стање свести, време, време дана, количину и квалитет хране коју једе, и наравно, емоције. На пример, ако осећамо љутњу или љутњу, ми нисмо најбољи начин да утичемо на канал јетре.

Ки у каналима варира у складу са временским циклусима. На примјер, од 11 до 13 сати канал срца је најактивнији, тј. Боље се носи са стресним ситуацијама. Али пити каву у том периоду је непожељно, јер ће створити додатно оптерећење за тело - боље је скухати биљни чај.

Енергетска структура нашег тела је дизајнирана тако да може самостално да обнови виталност. Када дође до поремећаја протока у најмање једном од дванаест канала, свих осам резервоара улази у рад и нормализује стање Ки. На пример, ако имате изненадни шок, канал мокраћне бешике одмах слаби. Резервоари могу да регулишу његов проток, и брзо ћете се опоравити од шока. Али ако је негативан утицај био веома јак или су резерве „дивних меридијана“ исцрпљене, стрес може изазвати невољно мокрење.

Право на мету

Рефлексологија помаже да се регулише проток Ки у каналима. Када лекар делује на биолошки активним тачкама или рефлексним зонама, импулси се преносе у одговарајуће нервне центре, а затим у органе у којима је неопходно започети процес самоизлечења. Чудесне тачке могу се активирати на различите начине: масирајте, трљајте, загријавајте, хладите па чак и отварајте уз помоћ биопоља. Али традиционална акупунктура се и даље сматра најефикаснијом, јер уз њену помоћ лекар делује изузетно прецизно.

Рефлексологија је приказана у готово свакој дијагнози, јер помаже у хармонизацији тела и враћању виталности.

Варм велцоме

Без обзира на то колико сте свесни свог здравственог стања, лекар ће дефинитивно извршити прелиминарну дијагнозу. Да би се дошло до идеје о стању енергетских канала, користи се тачкасти ефекат прстима, или акупресура. Лекар посебну пажњу посвећује стању кичме: померање пршљенова или деформација кичменог диска је главна препрека у кретању енергије.

Прво, морате поравнати кичмени стуб. Озбиљне повреде захтевају комплексне ефекте, па је најбоље решити проблем са неколико метода рефлексологије у исто време: терапеутска масажа, јумејо-терапија (техника која омогућава да се изједначе сакрум и зглобови кукова), акупунктура и терапеутска физичка обука.

Парадисе Гате

Када су канали отворени и раде исправно, особа је у стању да самостално напуни своје енергетске резерве Ки, апсорбујући је из земље и простора. Кинези тврде да свака особа има пет енергетских врата: пар тачака на унутрашњој страни дланова, који се назива ЛаоГун, точка у подручју између обрва и пар Ионгкуан - један на свакој нози. Према кинеској филозофији, човек апсорбује већину Ки енергије кроз своја стопала.

Ако је пет главних тачака отворено - особа је у хармонији са спољашњим светом и универзумом. Али, када то није случај, он осећа недостатак енергије и присиљен је да користи дрогу или стимулансе који исцрпљују тело, што доводи до прераног старења и болести.

Плаи Хармони

У већини случајева, повреде у тијелу - резултат нашег понашања, стереотипа мишљења и навика. Лекар ће сигурно подесити рад канала. Можда се чак осећате боље него икада. Али да би годинама одржавали хармонију, потребно је редовно изводити посебне вежбе или радити јогу.

Пракса помаже у отварању енергетских капија, тј. Учи особу да узима енергију Земље и простора. У асанама можемо осетити наше енергетске канале. Примећујемо како се наше стање мења у зависности од положаја делова тела у пози и постепено остварујемо тело као целину. Али када први пут почнемо да вежбамо јогу, рад у асанама се одвија на нивоу мишића и тетива. Утицањем на њих, пракса асана побољшава тонус и побољшава контуре тела. Ово је фитнесс јога. Временом, особа креће даље и почиње да остварује енергетске канале. Тада учи да утиче на стање тела, продужава младост, лечи болести, и на крају достигне менталну равнотежу и унутрашњи мир.

Истина у ногама

Ако особа редовно практикује јогу, рефлексологија ће помоћи у елиминацији здравствених проблема и прећи на дубљи ниво праксе. Ипак, главни водичи у овој транзицији су наша стопала, а доктор ће прије свега обратити пажњу на њих. Заиста, у асанама, рад стопала одређује симетрију зглобова кука, што значи да је исправан положај сакрума и кичме.

Асане се могу изводити технички и лијепо због флексибилности. Али, без обзира колико је идеалан облик асане, ако унутрашњи органи не добију импулс од стопала, не долази до утицаја на ниво енергије. Када не радимо са стопалима у асанама, постоји ризик од зарастања тетива или мишића. Пратећи закон равнотеже, антагонистички мишићи ће се смањити. На пример, Падмасана се може извршити на рачун зглобова колена. Чак и ако су мекани и бол се не јавља, прекомјерно растезање поплитеалних лигамената блокира рад мишића који се налазе на предњем дијелу бедра, блокирајући проток енергије.

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...