Метход

Како Пилатес може помоћи у практицирању јоге

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако практикујете ове технике паралелно, можете постићи значајан напредак у оба.

Понекад практиковање неког другог спорта или праксе помаже вам да направите пробој у ономе што сте радили раније. Зато предлажемо да пробате Пилатеса ако се осећате заглављено у мртвој тачки, практикујући јогу.

Пилатес вам омогућава да развијете и контролишете мишиће коре. Право језгро система је серија од 34 вјежби описаних у књизи "Ресусцитатион", од којих ниједна не укључује употребу реформатора или друге опреме.

Али без обзира на то како тренирате, класе Пилатеса захтијевају од вас да радите на дисању, контролишете га и знате како да акумулирате енергију у самом центру вашег тела.

Језгро је место које формирају мишићи доњег стомака и леђа, задњице и карличног дна. Да бисте разумели где се тачно налази, усправите се, поставите дланове на доњи део леђа и трбух, дубоко удахните кроз нос и издахните кроз уста, притећи мишиће дна карлице и стегните базу задњице.

Пилатес вам омогућава да користите и ојачате најдубље слојеве трбушних мишићачиме се ствара систем за подршку корзета за тело и спречавају повреде леђа. Поред тога, рад на мишићима језгра ће вам помоћи да развијете равнотежу и осјећај равнотеже који ће помоћи, на примјер, у Схирсхасани.

Пилатес вам омогућава да постигнете боље латерално истезање.Неки од нас имају тенденцију да скраћују страну током извођења Триангле постуре или различитих склоности: Пилатес часови ће вам помоћи да контролишете степен истезања користећи ефикасније мишиће језгра, које ће расподелити оптерећење и ослободити напетости од трапезоидних мишића.

Пилатес побољшава поравнање. Фокусирање на балансирање обе стране тела помаже да се исправи постојећа асиметрија, изједначе силе и исправно поравнање. Пренесите ово знање у праксу јоге и схватите да вам чак и једноставно држање детета даје могућност да радите на мишићима леђа.

Пилатес помаже у раду на дисању. Јосип Пилатес је био астматичар и доживио је велику епидемију грипа током Првог светског рата, у којем је било више људи него што је пало на бојно поље.

Респираторна пракса система коју је развио он се заснива на тврдњи да је доњи део наших плућа спремиште за инфекције, бактерије и токсине, а да би га очистили, морате користити абдоминалне мишиће и потпуно издисати сав акумулирани ваздух.

Испоставља се да Пилатес технике нису ништа друго до форма пранајаме усмерене на ниже бандхе - и ако желите да овладате разумевањем концепта Роот и Горњи дворци, свакако је вредно да их укључите у вашу праксу јоге.

Фото: вхитнеидависиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send