Метход

Кундалини јога - јога енергетских канала

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта је кундалини јога и како се она разликује од других области?

Кундалини Иога - Иога енерги цханнелс. Према хиндуистичким веровањима, кундалини је изворна духовна енергија стварања која је створила космос. Она је присутна у људском телу у не-пробудјеном, успаваном облику на дну кичме (у муладхара чакри). Да би се остварио главни циљ јоге - да се споји са божанском свешћу, јогин мора пробудити кундалини и подићи га на централни енергетски канал дуж кичме до седме чакре. Кундалини јога систем је развијен и дистрибуиран Сикхс - Ратници средњевековне Индије од државе Пуњаб. Седамдесетих година прошлог века гуру Сири Сингх Сахиб (Иоги Бхајан) постао је први наставник који је увео Северну Америку и Европу у Кундалини јогу.

Кундалини Иога Екерцисес

Основа кундалини јоге су криии - Специјални комплекси динамичких вежби у комбинацији са дисањем и медитацијом. "Неки уче јогу као да је то само скуп вежби - ништа више, али такви људи немају право да се називају јогинима. Ако је флексибилност тела и способност да заузму различите положаје направили особу јогија, циркуски кловнови би били најбољи јогији", каже Иоги Бхајан и увјерава да пракса кундалини јоге омогућава особи да за 2-3 године постигне исте резултате, чије постизање методама хатха иоге траје 20-25 година.

Медитативне технике кундалини јоге

Кундалини јога укључује разне медитативне технике (или вјежбе). У већини случајева, медитација траје 3 минуте, 11 минута, 22 минута, 31 минут, 62 минута или 2,5 сата. Очи су обично затворене, а око се фокусира на тачку обрва (ово стимулише хипофизу и интуицију) или на врх носа, што помаже у контроли ума. Практично у свим медитативним праксама примјењује се мудрост. Понекад се користе посебне врсте дисања. Многе технике се изводе са посебном музиком или праћене пјевањем мантри. Ако нема посебних инструкција, онда медитирајте седећи, са равном кичмом.

Кундалини јога и мир ума

Чак и ако себи не поставите циљ да стекнете просветљење, Кундалини јога помаже да се поврати емоционална равнотежа. Најпознатији амерички учитељ, Кундалини јога, је Гурмукх, подучавала је „да ослободи потенцијал и опусти ум“ половине Холливоода. Цинди Цравфорд је недавно признала да је сада захвална Гурмуку за Кундалини јогу и све сретне промјене у њеном животу.

Фото: ванессаандреацх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send