Метход

10 корака од беса до опраштања

Pin
Send
Share
Send
Send


Погледај твој бол у лицу.

Већина нас не може лако и - рраз! - пређите од љутње ка опросту. То је процес који почиње чињеницом да се окрећемо у правцу нашег бола.

 1. Да опростите некоме и отпустите свој бес, морате прво размислити одакле је тај бол дошао. Саветујем вам да снимите, укључујући не само шта се тачно догодило, већ и оно што мислите о томе.
 2. Обратите пажњу на речи за емоције које се појављују у овој причи. Онда одредите на која осећања указују. Покушајте да се усредсредите на она места у телу где највише осећате свој бес, тугу или бол. Дозволите себи да у потпуности живите напад, бес и све што се појави. Реците наглас шта вас боли. Дишите када то радите и запамтите да је ваш циљ да осетите осећања, а не да их изразите насилно.
 3. Схватите да се болни догађај већ догодио, и ништа се не може учинити. Ни ваш бес, ни извињење друге особе не могу то учинити тако да не постоји.
 4. Схватите да се особа која вас је повриједила никада не може извинити, тако да ћете бити задовољни његовом извињењем. Прихватите ову чињеницу. Обратите пажњу на оно што осећате када је узмете.
 5. Разумите коју цену плаћате за нешто што сте некоме замерили. Да ли спаљује рупу у твом срцу? Осећаш се као жртва? Како се осећате због вашег незадовољства? Како је то утицало на ваша очекивања о будућности? Да ли је могуће ослободити се беса и осјећати се слободнијим?
 6. Размислите о чињеници да сте једина особа која може промијенити ваш став према ситуацији.
 7. Тражите помоћ од универзума. Удахните и издахните из срца и замислите врата у грудима која се отварају да бисте добили милост. Питајте шта вам је потребно да урадите, мислите или осећате да бисте опростили.
 8. Запишите све позитивне увиде који произилазе из ове праксе.
 9. Вежбајте један од следећих ритуала опроста или направите сопствени.
  • Ритуал 1. Замислите да стојите испред особе коју желите да опростите. Реци му како се осећаш. Реците да желите да му опростите и дајте му поклон - цвеће, књигу, камен.
  • Ритуал 2. Напишите своју жалбу на комад папира. Запалите свијећу и запалите папир. Погледајте како гори.
 10. Запишите све позитивне увиде које сте стекли током овог процеса. Обратите пажњу и признајте своју племениту намеру да опростите. Не очекујте тренутне резултате. Овај процес ће можда морати да се уради неколико пута. Међутим, схватите да се унутрашњи рад одвија и на много дубљем нивоу од нивоа ума. Ритуали утичу на лимбички режањ мождане хемисфере, мењајући обрасце који се тамо одржавају, мењајући увреде љутње на искуство опроста.
Желите да се ослободите негативних мисли? Помоћи ћете курсу Нина Мел.

Видео курс "Управљање негативним емоцијама" са Нином Мел

5-дневни видео курс - нова пракса јоге. Научивши да контролишете свој ум, научит ћете да контролишете свој живот!

Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send