Метход

Пилатес, иога, барре: шта изабрати?

Можда пробати нову праксу у новој години?

Познавање методологије и циљева сваке од ове три врсте физичке активности ће вам помоћи да одредите која је права ствар за вас.

Иога

Типична класа јоге започиње серијом вјежби дисања и загријавања, а затим наставља с извођењем различитих положаја - асана и завршава се трзајима. Док радите асане, открићете се и растегнути, па покушајте да избегавате тешке оброке неколико сати пре часа.

Флексибилност је важан квалитет за јогу, али апсолутно није обавезна за почетнике: приметићете напредак чак и ако то радите само једном недељно, али 3-4-часовна пракса ће донети максималну корист. Редовне вежбе ће такође помоћи да се смањи напетост мишића и бол у зглобовима, побољша положај и координација.Јога ефикасно смањује ниво стреса, што доводи до великог броја позитивних промена, укључујући побољшану циркулацију крви, спавање и повећано самопоуздање.

Јога је погодна за све, без обзира на године и ниво обуке. Дефинитивно ће уживати они који желе да развијају ум, тело и дух у исто време или да повећају ниво физичке активности без прибјегавања тренингу високог интензитета.

Пилатес

Систем, који је изумио Јосепх Пилатес током Првог светског рата, првобитно је имао за циљ убрзање рехабилитације рањених војника, а затим је постао раширен међу представницима потпуно различитих професија - од полиције до плесача.

Пилатес методе су одличне за људе са разним повредама и доприносе бржем и ефикаснијем опоравку. Вежбање обично траје од 45 минута до једног сата и укључује извођење бројних позиција и покрета са различитим именима који захтевају дубоку концентрацију.Предности тренинга у Пилатес систему укључују јачање мишића без претеране хипертрофије, развијање флексибилности и корекцију положаја, смањујући ризик од повреда.

Пилатес ће бити одличан избор за оне који су управо кренули путем физичке активности и још нису спремни за интензивније вјежбе, за труднице и новорођене жене, те за опоравак од повреда.

Барре

Метода, која је мешавина вежби из јоге, пилатеса и класичног балета, свој изглед дугује немачкој плесачици Лотте Бурке - она ​​је на њеном систему тренинга, што јој је омогућило да остане у форми након повреде леђа, и заснива се на барреу.

У тренингу ћете радити на одређеним групама мишића, изводити покрете на неуспјех, а затим их истезати за опоравак - посебна пажња се посвећује правилном вјежбању, поравнању тијела и држању.То је такођер укључује аеробне вјежбе за повећање издржљивости срца и крвних жила систем и убрзава метаболизам, што доводи до додатног сагоревања масти.

Једна од важних предности барре је што вам неће бити досадно током тренинга - часови се одржавају под ритмичном музиком и не укључују дуге интервале одмора, а такође вам омогућавају да видите прве резултате након веома кратког времена.

Свакако треба да посетите барре класу ако желите да радите на свом положају, тражите интензиван метод вежбања који ће донети брзе резултате, и више волите вишеделне вежбе за изоловане.

Фото: еатфловливе / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...