Метход

Водич корак по корак за постављање циљева

Pin
Send
Share
Send
Send


Пратите ове савете како би ваши снови постали стварност корак по корак.

Пратите ове савете како бисте корак по корак учинили своје снове стварним и успешно завршили било који од жељених циљева.

Анализирајте своје циљеве

Циљеви које смо себи поставили подељени су на два типа - квантитативни и квалитативни. Квантитативно на основу бројева - то може бити број тренинга недељно, проценат масноће у вашем телу или холестерол, минута проведених на покретној траци, и тако даље.

Квалитативна подразумијева укључивање у процес емоција - то су нове корисне навике, промјене у понашању, ваш став према одређеним стварима, постигнути напредак. Одлучите којој категорији припада ваш циљ: што јасније можете формулисати своју намеру, то боље.

Одговорите на питање "зашто?"

Размислите о правим разлозима зашто вам је овај циљ тако важан. Замислите да сте то већ постигли - које емоције ћете искусити? Када можете јасно одговорити на ова питања, идите даље до извора мотивације који ће вас потакнути до краја.

Напишите на папир.

Наоружајте се оловком и нотом и запишите горе наведено. Размислите које вас препреке чекају на путу, и направите листу њих на папиру: на тај начин ћете бити спремни да се сретнете са њима унапред и моћи ћете да испланирате свој акциони план унапред.

Водите дневник

Дневно вођење евиденције може бити изузетно корисно када се ради о постизању циљева - омогућава вам да изразите своја осећања током процеса и детаљно анализирате шта се дешава.

Прегледајте своје белешке редовно да бисте могли да означите напредак и преусмерите се ако је потребно, као и да видите које од ваших акција вам помажу да се померите ка свом циљу, а који од њих успоравају.

Фокусирајте се на мале кораке.

То не значи да бисте требали престати сањати више. Међутим, понекад смо поставили такве амбициозне циљеве да њихов опсег почиње дословно вршити притисак на нас ако не испунимо рокове или наиђемо на неке препреке на путу.

Ово се односи и на квалитативне и квантитативне циљеве. Уместо да себи приговарате због недовољног напретка, разбијте свој велики циљ на мање акције - пратите их дан за даном и постепено ће формирати целокупну слику.

Визуализуј

Узмите си времена да се опустите и замислите себе у процесу постизања циља. Размислите о томе како ћете гледати на то и какве ћете емоције доживјети, осјећати да је успјех већ у вашим рукама.

Дати приоритет и написати план

Побрините се да постизање циља буде централно у вашем животу и да планирате сваки ваш дан на основу тога. Немојте се обесхрабрити ако све не иде савршено - на крају, животне околности се ретко збрајају онако како ми желимо. Задржите позитиван став и немојте се одвратити од главног циља.

Фото: саллимустанг / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send