Метход

Снага воље: како је пумпати

Pin
Send
Share
Send
Send


Како то учинити да би се постигао жељени.

Најчешће, воља је функција успјеха. Лако је урадити ствари када вам се свиђа оно што постижете. Ево неколико савјета који ће вам помоћи да постигнете оно што желите.

Воља је такође мишић; што га више тренираш, то постаје јаче. Али шта ако вам сада треба помоћ да се ствари заврше? Шта ако не можете чекати да мотивација почне? Почните тако што ћете организовати свој живот тако да подржава ваше циљеве.

Уклоните непотребне опције

Имамо ограничену количину менталне енергије коју можемо потрошити на самоконтролу. Неки од нас имају више тога, неки мање. Али на крају, сви заврше са ентузијазмом који храни вољу моћи. Дакле, што више одлука треба да донесемо за један дан, то је веће оптерећење на мозак, и више морамо тражити пречице.

Што се мање избора суочавамо, наше одлуке ће бити боље. На пример, тешко вам је да не проверавате стално е-пошту. Затим искључите све подсетнике о новим словима и унесите пошту само када је то потребно. Нека буде тако тешко проверавати пошту - онда ћете то радити рјеђе. Избор је непријатељ воље (као и приступачност и практичност).

Не чекајте сутра

Доношење одлука је лакше ако није хитно. На пример, одаберите шта ћете носити сутра или кувајте за доручак или за вечеру следећег дана - и припремите ова јела пре вечери. Или можете изабрати када се сутра бавите спортом - и скупљате спортску одјећу.

Тако сутра ваша ментална енергија може бити сачувана да би се донеле заиста важне одлуке. Моћ рутине не само да ће вас учинити ефикаснијим, већ и олакшати процес доношења важних одлука. Када нема превише одлука, лако је избећи умор и сагоревање у вези са њиховим усвајањем.

Прво уради најтежу ствар

Према науци, имамо највише енергије ујутро. Стога је најбоље вријеме за доношење тешких одлука јутро. Одлучите које су тешке ствари пред вама и направите их прво.

Направите подсетнике за дугорочне циљеве

Желите да изгубите на тежини, али када имате велики ментални замор, лако је увјерити себе да ћете сутра почети тренирати, а не данас. Ментални замор чини вас да тражите лаке начине - упркос чињеници да је једноставан начин обично погрешан. Решење је једноставно: креирајте подсетнике.

Неко приписује монитору отисак из банке, у којем се наводи износ његовог кредита - како би се запамтио његова преданост. Неко је објесио своју слику на фрижидеру, 20 килограма дебљи - као подсјетник како више не жели бити.

Фото: тхеваифаресс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send