Питање стручњаку

15 важних питања о јоги. Парт И

Pin
Send
Share
Send
Send


Одговори на најчешће постављана питања о јоги.

Почетна иога пракса поставља многа питања. У првом дијелу ћемо дати одговоре на 8 од 15 најчешће постављених питања.

  1. Коју опрему требам да почнем да вежбам код куће? Све што је заиста потребно је ваше тело, ваш ум и мало знатижеље. Али пар чарапа, мајица или мајица и тепих ће такође помоћи. Добро је имати при руци пешкир, од реквизита - ћебад, појас и пар цигала. Све се продају у иога центрима, специјализованим продавницама и онлине продавницама.
  2. Да ли морам да смршам пре почетка јоге? Свакако не! Наравно, због прекомерне тежине, неки положаји могу бити тежи, док ће други имати повећано оптерећење на зглобовима. Али не радите јогу док не изгубите тежину - исто што и не радити јогу, док не постанете флексибилнији. Јога помаже само у оним областима у којима нам је тешко - укључујући и тежак задатак губитка тежине. И изван тепиха.
  3. Нисам флексибилан. Могу ли да радим јогу? Да! Многима се чини да у почетку морају бити флексибилни како би вјежбали - то је исто што и мишљење да се мора играти тенис како би се почело играти тенис. Дођите као ви и откријте да ће практиковање јоге помоћи да постанете флексибилнији.
  4. Зашто је боље не јести 2-3 сата пре часа? У јоги, ми савијамо, савијамо, савијамо и превртамо главу. Ако нисте пробавили последњи оброк, он ће вам дати све од себе и биће вам неугодно. Ако имате веома добру пробаву и бојите се да ћете се осећати гладни или слаби током сесије, онда узмите залогај пола сата пре сесије - са јогуртом, орасима или соком.
  5. Да ли повећана флексибилност доводи до већег ризика од повреда? Врло често. Превише флексибилни студенти могу имати нестабилне зглобове због чињенице да су лигаменти и тетиве око зглоба лабави и недовољно јаки. У њиховој пракси такви људи треба да се усредсреде на стабилизацију хипермобилних зглобова - извођење положаја који јачају околне лигаменте, тетиве и мишиће. На пример, у Ардха Цхандрасана, бутина треба да буде поравната са потколеницом и да се не савија, зглоб колена је фиксиран. Ултра-флексибилни јогији треба да се постарају да не "виси на зглобовима", не истегну их. У учионици, ови ученици се често хвале за флексибилност - како онда треба да буду посебно опрезни.
  6. Ако асане у јоги нису важне, зашто практиковати напредне асане? Наравно, напредне асане нису синоним за напредну праксу јоге. Међутим, свесна пракса сложених положаја може дати много. У тешким асанама може се наћи савршена равнотежа између снаге и мекоће. Равнотежа коју нађете у глави помаже да откријете одлучност, страх који доживљавамо при уласку на ову позицију, пружа нам велику прилику да погледамо лице наше реакције на њега. Изгубивши равнотежу у Рацк-у, можемо установити да је нормално правити грешке. Али ту је и лоша страна ове медаље. Вешто овладавање Хандстандом или Шкорпионом неће нас учинити просветљеним. Мало је вероватно да ће механичка пракса значајно утицати на наше животе. Али, направљене свесно напредне асане су циљеви којима је веома интересантно да се крећу.
  7. Како да направим кућну праксу? Скоро сви практиканти јоге се пре или касније нађу у овој ситуацији: мора се научити да практикује самостално, али није јасно како. Где почети? Прво, не губите контакт са наставником - ако је могуће, наставите да идете у групне часове, постављајте питања, тражите савет. Корисно је почети тренирати са другим практичарима како би се мотивисали једни друге - да радимо сваку своју личну праксу на суседним теписима, да заједно вежбамо на видео снимцима на интернету, на књигама и часописима. Почните са кратким и једноставним секвенцама. Изаберите време за вежбање које вам одговара лично. Ако сте ноћна птица, онда је додељивање класе до 6 часова прилично нереално. Будите сигурни да похађате семинаре и радионице, култивишући способност да чујете свог главног - унутрашњег учитеља и да му верујете.
  8. Како истовремено напустити зону удобности и опустити се док тренирате? Излазак из зоне удобности увек ствара стрес, физички и ментални, а када постоји стрес, немогуће је опустити се. Испоставља се да су то двије међусобно искључиве точке. Ако не одете изван својих граница, онда неће бити раста, удат ћете се превише за њих - добићете бол и повреду. Негде у средини постоји стање равнотеже. За почетак, запитајте се: за која ограничења покушавате изаћи? Беионд флекибле? Ендуранце? Откријте шта значи за вас да се "опустите" у овом контексту. Можда треба да научите да се ослободите потребе да изађете из ваше зоне удобности?
Желите ли очистити тијело и изгубити тежину? Узмите Ана Схане и Иулиа Дмитриева

Детоксикација и јога

Седам видео лекција ће помоћи да се тело доведе у тон, изгуби тежину и научи како да једе исправно! Вежбајте са Аном Схане и менијем од нутриционисте Јулије Дмитриеве.

Фото: ловетеаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send