Метход

Јога и секс: шта им је заједничко?

Саставили смо листу разлога зашто су јога и секс толико слични - и верујте ми, можете додати десет добрих тачака.

Као иу случају јоге, у сексу постоји једно правило: што више пажње посвећујете пракси, веровању и учењу у тренутку, то вас више трансформише.

Свакодневне невоље и мањи порази, ваш его и унутрашњи дијалог који не напушта - све то ће нестати после часа јоге ... или доброг секса. Саставили смо листу разлога зашто су јога и секс толико слични - и верујте ми, можете додати десет добрих тачака.

  1. Све што се дешава на тепиху и кревету има огроман утицај на наше животе.. Закључујући праксу, осећамо се отвореније, стрпљивије и опуштеније - секс има исти ефекат на нас: што више допуштате себи да уђете у кревет, то сте више самопоуздани и отворени за живот.
  2. Секс и јога оживљавају. Јога вам омогућава да заборавите на сопствени его - вежбање, научите да комуницирате са светом из друге позиције. Исто важи и за секс: напуштањем спаваће собе након феноменалног чина, осјећате се празно и потпуно освјежени. На крају крајева, Французи називају оргазам малом смрћу.
  3. Свима нам је потребно место у којем можемо уклонити наш оклоп, тихо издисати и напокон се опустити. Јога нам даје ову прилику, а секс је удвостручује, јер се отварате и роните не само у себи, већ иу другој особи.
  4. Дисање је кључ процеса. Јога је као огромна купка за дисање: вјежбање чисти сваки кутак ваше свијести, ослобађа стагнирајућу енергију и сви ваши системи опет оптимално раде. Покушајте га довести у кревет: правилно дисање доноси снажну сексуалну енергију, чак и јачу од цхи или пране, помлађује и исцјељује тијело. Дубоко дисање код мушкараца помаже у постизању вишеструких оргазама и повећању издржљивости.
  5. Јога је фантастично средство за буђење архетипске женске енергије: учи да буде рецептиван, иде са протоком и предајом - у добром смислу те речи. Превише смо заузети постизањем наших циљева и често заборављамо да способност отварања, привлачења и примања не може бити мање важна. Ставите овај концепт на физичку интимност и схватите зашто је уметност одустајања кључ снажних сексуалних пракси.
  6. Флексибилност ума и тела вам може дати најбољи секс у вашем животу: отвореност вашег ума и способност држања тешких поза је одличан алат који треба преместити из кревета у кревет и гаранција успјешног сексуалног маратона. Делује у супротном смеру: оргазам за оргазам четири сата заредом ће позитивно утицати на вашу праксу. Развијени мишићи карличног дна, на којима радите током извођења асана, повећат ће вашу осјетљивост и омогућити вам контролу над оргазмом.
Фото: инспиринг_вандерерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...