Питање стручњаку

15 важних питања о јоги. ИИ Део

Pin
Send
Share
Send
Send


Одговарамо на питања која се најчешће појављују током кућне праксе.

Вежбање без наставника препун је бројних страхова и сумњи. То неминовно поставља питања. Одабрали смо 15 најчешћих и у овом дијелу чланка ћемо одговорити на посљедњих 7.

  1. Шта треба да урадим ако се осећам вртоглаво током дубоког сувог времена? Рецепт: дисати спорије / мање дубоко. Такође, никада не задржавајте дах током вежбања. Пракса захтева слободну циркулацију крви и кисеоника у мишиће и органе, а одлагање може довести до вртоглавице. Такође може изазвати изненадне покрете - на пример, подизање главе из Уттанасане. У овом случају, много крви тече до ногу, а мало у срце. А ако рефлекси нису јако добри, притисак почиње да пада у главу, груди, врат и главу, и као резултат тога, глава се врти. Да бисте то спречили, обратите пажњу на три тачке, које се дижу од Уттанасане. 1. Смањите мишиће колена и бутина да усмерите венску крв у срце. 2. Полако се дижите да бисте одвојили време за рефлексе да раде. 3. Устани на удисање.
  2. Да ли плетива заиста помажу да се ослободимо токсина? Јетра и лимфни систем сами константно уклањају токсине из организма. Међутим, увијање им помаже у томе - побољшава варење, врши благи притисак на јетру и слезину, тонизира абдоминални зид и тиме стимулише уклањање токсина.
  3. У лекцији у одређеним положајима мишићи се тресу. Да ли је сигурно наставити држати ове положаје? Да - у одређеној мери. Тресање мишића током тешких поза јоге - реакција тела на озбиљне напоре и сигнализирање замора мишића - у томе нема ништа лоше. Немојте престати да радите позу када мишићи почну да се тресу, али будите опрезни - ако постане мање поравнат, ризик од повреде ће се повећати. Обратите пажњу на ваше дисање - ако не можете мирно да дишете или почнете да задржавате дах, ваше тело каже да је довољно и да је време да изађете из позиције.
  4. Зашто треба избегавати обрнуте позе током менструације? Неки инструктори верују да су све обрнуте позе забрањене током овог периода, друге дозвољавају опције. Постоји теорија да инвертовани асани стварају васкуларну конгестију у материци због јаког протока менструалне крви. Неки наставници тврде да жене имају низак ниво енергије током овог периода, и зато такве енергетске позиције као обрнуте треба избјегавати. Са тачке гледишта суптилне анатомије јоге, апана је активна током менструације - проток енергије који се може пореметити. Међутим, у неким школама јоге, обрнути положаји се сматрају терапијом са веома тешким или нередовитим периодима. Зато је важно посматрати како ваше тело реагује на обрнуте асане током циклуса - и такође се консултовати са наставницима ваше школе.
  5. Да ли сам довољно захтјеван за вријеме вјежбања? Разумевање где смо заправо у нашој пракси није лако. Добар почетак је да се истражи опсег кретања у којем дах тече глатко и слободно. Не би требало да имате осећај да сте толико напети да имате грч мишића. И дефинитивно не би требало да улазите у позицију на коју нисте уопште спремни, игноришући сигнале тела. Јога позе су одлични показатељи како се осјећате о животу. Да ли сте превише строги и критични према себи? Или си склон слободама? Гледајте је веома занимљиво! Развој свести је кључни тренутак у асанама, не треба тежити неугодности и не избегавати га, већ истраживати и слушати своје тело.
  6. Шта ако се током часа осећам узнемирен? По правилу, не практиковање јоге изазива иритацију - пракса чини ове емоције лебдењем на површини. Када се то догоди следећи пут, немојте покушавати да одбаците непријатна осећања, и сматрајте да је то прилика за самоиспитивање. Обратите пажњу на своје дисање и осећаје тела. Погледајте емоције и размислите о томе зашто и одакле је дошао. Онда поново осетите емоцију, али овог пута ослободите сва питања. Само нека ово осећање буде свесно вашег тела и ума.
  7. Који би требао бити простор за праксу и како га створити код куће? Наравно, било би идеално имати одвојену собу за јогу на прелепом, изолованом месту. И тако да је било пространо, при руци - сви неопходни реквизити, из звучника уливају инспиративну музику. Међутим, ако нема таквих идеалних услова (а већина њих не), то није разлог да се не започне пракса. Јога нас учи флексибилности и способности да адекватно одговоримо на околности. Дакле, након рођења дјеце, многе жене сматрају да морају вјежбати када и гдје ће се то догодити - у кухињи, у дјечјој соби - и онда се цијела кућа претвара у једну велику подлогу. Користите простор који вам је доступан, учините га што је могуће удобнијим и инспиративним. Добра је идеја да ставите биљежницу поред себе током вјежбања да напишете важна открића која вам падну на памет - или само да ставите све што омета праксу, као што су мисли о недовршеном послу, на папир.
Да ли предузимате прве кораке у пракси? Видео Татиана Илларионовои вам помоћи да схватите!

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send