Питање стручњаку

Шта да радимо са емоцијама током Схавасане

Pin
Send
Share
Send
Send


У ствари, нису сви који су у Схавасани тако непокретни и неактивни.

Из неког разлога, савремени стереотип се развио у модерној заједници јоге о Схавасани. И ми, заиста, чешће чујемо о томе како људи “улазе у њу” или “одлазе”.

И мада Схавасана - положај корпуса - претпоставља потпуни мир, опуштање и тишину, у ствари, нису сви у овој позицији тако мирни и неактивни.

Многи практиканти су савладани мислима, успоменама, па чак и непријатним искуствима. Суштина Савасане је прерасподела енергије добијене током праксе.

И, мора се признати, ако практикујемо Хатха иогу и, штавише, Кундалини јогу, у Схавасани увек постоји нешто што се може дистрибуирати. Има много енергије у телу, а утиче и на физички аспект и на суптилнији план - емоције и осећања.

Енергија сензуалног и менталног живота почиње да се одвија, повлачећи акумулирана или непотпуна искуства. Они се такође појављују на позорници ваше свести у тренутку потпуног опуштања, једноставно немају где да оду, јер свака емоција је енергија, којој је потребно време за реализацију и опуштање.

Дакле, ако имате тешко искуство у Схавасани, има смисла обратити пажњу на оно што се дешава или шта се догодило у вашем животу. Можда сте искусили тежак период, а његове емоције нису у потпуности завршене.

Можда ћете желети да радите дубље извођењем посебних Кундалини Иога комплекса. Или можда одлучите да разговарате са психологом. Свака од ових стратегија је добра.

Фото: салтилуке / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send