Питање стручњаку

Шта је најважније у јоги?

Pin
Send
Share
Send
Send


Одговори Алекандер Белуза, учитељ Асхтанга иога.

Екперт ансверс

Алекандра Белуза

Алекандра Белуза, учитељица Асхтанга Виниаса Иоге.

вконтакте фацебоок твиттер инстаграм иоутубе

Најважнија ствар у јоги је да то урадите. На овом резултату постоји врло добра и прецизна изрека која се појавила са светлом руком Сри К. Паттабхи Јоиса: иога је 99% праксе и 1% теорије.

Јога је ваша лична пракса. Разумјети како обновити ову или ону асану - да, учитељ може (и треба) помоћи. Али само ви сами можете разумети јогу, приближити се свом унутрашњем „ја“ кроз своју личну праксу.

Правило овде је једно - класе не треба пропустити. На први поглед, ово се чини тешким, готово немогућим, јер имамо толико посла и других брига. Али ми смо одрасли и, дубоко у себи, знамо: избор је увек наш. Стога, ако желите озбиљно вежбати јогу, никада је не стављајте на посљедње мјесто. Строго посматрајући ваш распоред часова, на крају ћете схватити: јога не омета, већ напротив, помаже да се ради и живи. „Најважније је да се практикује сваки дан у исто време и са само једним наставником“, каже Сарасвати Јоице, који већ неколико деценија предаје Асхтанга Виниаса Иогу.

"Најважнија ствар у јоги није техника дисања, знање о асанама или флексибилност зглобова. Најважнија ствар је да се постави тепих и почне вјежбати", рекао је Б.К. Ако с времена на време шириш тепих у складу са својим расположењем, радиш све осим јоге. Пронађите учитеља, поставите свој начин рада и само га пратите.

Вежбајте са најбољима!

Кигонг "Флексибилност и снага" са Петром Сологубовим

Нови јединствени курс Јога часописа. Традиционална кинеска пракса за јачање тела и повећање нивоа енергије.

Фото: алекзандрапетерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send