Питање стручњаку

Шта пружају асане, поред побољшања здравља и фитнеса?

Pin
Send
Share
Send
Send


Одговори Мариа Гамалеева, учитељица Асхтанга и Акроиоги.

Екперт ансверс

Мариа Гамалеева

Мариа Гамалеева, учитељица Асхтанга и Акроиоги.

Асана пракса развија концентрацију. Наравно, ако на тепиху стално размишљате о стварима које су остале у канцеларији и чекате код куће, мало је вероватно да ће то успети. А ако покушате да задржите пажњу на дисању и телесним осећањима, онда ћете вежбати дхарану - опуштену концентрацију.

Остајањем у контакту са сензацијама и дисањем током тренинга, научите да не живите у својој глави, већ овде и сада. Престани да губиш живот. Тежак посао, али се исплати. Развој концентрације чини ум једносмерним (екагра), престаје да скаче са објекта на објекат. Једнобацност ума доводи до дубине перцепције и знања.

У Институту Бомбај имао сам задатак: да вежбам само једну асану на недељу дана. Након седам дана у дрвету, лако сам провео пола сата, нисам осјећао никакву асану тако дубоко и истовремено сам схватио колико мало знам о томе.

Дубина перцепције помаже да се направи револуционарно откриће: савршенство не постоји. Због тога је претеран перфекционизам једноставно бескористан. Тако долази до супер важне фазе: усвајање. Научите да прихватите себе, своје тело са свим карактеристикама и ограничењима. Жеља да се "брже, више, јаче." Долази способност да буде. Само гледај. Појединачне слагалице се додају једној слици, гдје је све савршено на свом мјесту. Дакле, пре вас открива стање сантоше (задовољство). Доноси мир и потпуно опуштање. У овом физичком и менталном ослобађању, асана се рађа.

Сећаш се како је Патањали? "Асана се постиже прекидом напора и концентрације на бесконачност."


Желите да дођете до часа Марије Гамалееве?
Имате јединствену прилику да радите под њеним руководством 12. Међународна конференција Јога часописа 31. март - 1. април у новој Прани на Воиковској.
Јога Јоурнал Цонференце - Јединствена прилика да се упознате са најбогатијим светом јоге, експериментишете са новим стиловима, унапредите сопствене вештине, допуните праксу нових техника од наставника највишег нивоа. 2 дана праксе, радионице, предавања, медитације и сусрети са најпознатијим наставницима из цијелог свијета.

Фото: елеоноразампатти / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send